Film posle filmske trake

Festival novog filma i videa do 9. decembra 2012. godine u Domu kulture Studentski grad.

Nizom izložbi, foruma, okruglih stolova, radionica, filmskih i digitalnih projekcija Festival novog filma i videa Alternative film / video obeležiće jubilej - 30 godina od svog prvog izdanja.

"Festival novog filma i videa, nekada jugoslovenski, potom ex-jugoslovenski a sada regionalni i internacionalni pokrenut je sa željom da zabeleži i teorijski definiše kreatnja, i ukaže na istinske vrednosti i nove stvaralačke mogućnosti u oblasti alternativnog filma." (Miodrag Milošević ispred festivala)

Alternative film / video festival koji se odvija na temu "Film posle filmske trake" pored takmičarskih programa InterPro i RegioPro u okviru kojih će se naći 51 film imaće i dva prateća programa - Alternative Narative i Aure. U okviru pratećeg programa publika u Domu kulture Studentski grad imaće priliku da učestvuje i na dva okrugla stola na teme "Alternative Film/Video 30 godina posle" i "Film posle filmske trake".

Novi segment festivala biće istraživački forum koji će okupiti grupu cenjenih međunarodnih stručnjaka, istraživača, predavača i teoretičara koji se bave alternativnim, eksperimentalnim, avangardnim filmom i videom. Zanimljivo je da će biti organizovane projekcije nagrađenih filmova festivala iz 1982. godine kada je pokrenut ovaj festival. Isto tako na festivalu će se naći i specijalne projekcije filmova i predstavljanja renomiranih autora iz regije kao što su Slobodan Valentinčić, David Kidman, Ivan Martinc i još mnogi drugi.

Detaljnije o programu možete da pogledate na adresi www.alternativefilmvideo.org a festival je otvoren do 9. decembra 2012. godine.

A. D.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.