Festival autorskog filma

18. Festival autorskog filma održaće se od 28. novembra 2012. godine do 4. decembra 2012. godine u Beogradu.

Mladić koji traga za svojim identitetom kada mu se pred vratima pojavljuje žena koja tvrdi da je njegova majka, Šekspirovo delo u izvođenju zatočenika iz jednog rimskog zatvora, sredovečne žene koje nalaze ljubav u egzotičnoj divljini Kenije i zabranjena ljubav sa tajnim poglavljem iz portugalske kolonijalne istorije... samo su neke od filmskih priča koje će obeležiti XVIII Festival autorskog filma.

Festival koji će 28. novembra 2012. godine otvoriti korejski film "Pijeta" režisera Kima Ki-duka održaće se na šest gradskih lokacija -  u Domu omladine, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopima  "Fontana" i "Cineplexx Delta City", Muzeju Jugoslovenske kinoteke i bioskopu Doma kulture Studentski grad.

Osamnaesto izdanje sada već kultnog festivala umetničkog filma predstaviće publici raznovrstan program sačinjen od filmova koji su pobedili na svetskim filmskim festivalima. Pored pobedničkih filmova posetioci će moći da vide i veliki broj novih ostvarenja reditelja koje festivalska publika voli i odlično poznaje, kao i zanimljive filmove koji pokazuju nove pravce u sferi autorskog filma.

Tako ćemo biti u prilici da vidimo pored "Pijete" koja je bila pobednik Venecijanskog filmskog festivala i pobednika Berlinskog filmskog festivala, ostvarenje "Cezar mora da umre" braće Vitoria i Paola Tavianija, rumunski film "Iza brda" koji je dobio nekoliko nagrada za scenario širom sveta kao i mnoge druge. Festival traje do 4. decembra 2012. godine. Za detaljnije informacije o programu festivala i njegovoj satnici posetite internet stranicu festivala www.faf.rs.

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.