Evolucija je uspinjanje ka višoj svesti

Priča o evoluciji nije priča o pukoj biološkoj borbi za opstanak najjačeg, već priča o evoluciji svesti ćelije i širenju površine svesnosti.

Nasuprot Darvinovoj evoluciji i opstanku najsnažnijih, koji će savladavši sve oko sebe po cenu svog opstanka produžavati vrstu, živimo u uzbudljivom vremenu kada je nauka u procesu razbijanja starih mitova i pisanja novih fundamentalnih uverenja ljudske civilizacije. Uverenja da smo mi moćni kreatori sopstvenih života i sveta u kom živimo i da samo zajedništvom, ljubavlju i solidarnim udruživanjem možemo postići višu svest...

„Moraš ovo da čuješ, ovo je veoma važno!", raščupan, sa graškama znoja na čelu i uzneveren, ćelijski biolog dr Brus Lipton je ovim rečima presreo mladog studenta Medicinske škole na Karipskim ostrvima, nakon što je, kako sam kaže „daunloudovao" informaciju o tome šta zaista pokreće i daje život.

Tradicionalni biolog, koji je decenijama prenosio i držao se dogme da je pitanje Boga potpuno nevažno, da je život splet slučajnih okolnosti ili preciznije - da je nastao nasumičnim bacanjem genetičke kocke, na smaragdnom kapirskom ostrvu, izolovan od civilizacije u kojoj je tako dugo nesrećno živeo i daleko od striktnih univezitetskih pravila, postao je deista, verujući čovek koji je spoznao našu besmrtnost.

Brus Lipton je 18 godina radio na programu kloniranih matičnih ćelija koji je finansirala Vlada SAD, a 20 godina je zastupao dogmu da naše živote kontrolišu geni, koja se duboko usadila u umove studenata medicine svuda u svetu.

Međutim, na intuitivnom nivou dr Brus Lipton je osećao nedostatak ovog uverenja i uvek je gajio određene sumnje prema genetskom determinizmu. Život koji je vodio do revolucionarnog otkrića na Karipskim ostrvima je za njega lično, ali i za bologiju novog doba, bio ograničen uverenjima uz koja je odrastao, ali i uverenjima koje je stekao: da je predodređen da vodi neuspešan lični život.

Otkrićem da može promeniti karakter svog života jednostavno menjajući uverenja, da ne mora da bude žrtva svoje sudbine i predodređenosti genetike, već da može da bude njen stvaralac, za njega je otvorio sasvim nov put, i u nauci i u privatnom životu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.