Energetska psihologija: tapkanje tačke za otvaranje srca i rešavanje problema

Meridijan srca je veoma povezan sa osećajem uspeha i neuspeha. Rad na petom meridijanu srca otvara mogućnosti koje ranije nisu postojale i vuče osobu na akciju i nova kreativnija rešenja...

Peti meridijan je meridijan srca, koji je astrološki povezan sa petom kućom i Suncem. Glavna funkcija ovog meridijana je u razvoju radosti i kreativnosti, dok se, kada je ovaj meridijan u disbalansu, pojavljuju emocije poput ljubomore, zavisti, pohlepe i mržnje. Meridijan srca se naziva i "vladar emocija", budući da sve emocije, osim uticaja na relevantne organe, direktno ili indirektno utiču i na srce.

Energetska vežba za lako donošenje odluka...

Emocija koja najviše pogađa srce jeste pohlepa, te za pohlepne ljude kažemo da su „tvrdog srca", a ova emocija se u telu ogleda u aritmijama i nepravilnostima rada srca. Samim tapkanjem ove tačke povećava se naš kapacitet za kreativnost, sposobniji smo da vidimo nova rešenja, radosniji smo i otvoreniji da se radujemo svom uspehu, kao i uspehu drugih ljudi otvorenog srca.

Vežba tapkanja tačke na meridijanu srca - HT 9 (Heart 9):

Ovo je poslednja tačka na meridijanu srca, a nalazi se u unutrašnjem vrhu malog prsta, na tački HT9, što je tačka za tapkanje. Vežbu najpre započinjemo sa identifikacijom problema (osećaj da nešto nemamo ili da nedobijamo dovoljno ili, pak, da nećemo uspeti u nečemu) i osvešćivanjem njihovog intenziteta na subjektivnoj skali od 1 do 10.

Najpre treba prihvatiti svako stanje (datu emociju) i prihvatiti sebe. Tapkanjem meridijana srca sa izjavom prihvatanja: "Iako se osećam da neću dobiti, neću uspeti..., ja duboko prihvatam sebe", smanjujemo intenzitet date emocije. A kada intenzitet emocije padne na ispod 7, možemo da uvodemo takozvani "novi ishod" - da se otvorimo da može nešto novo da se desi.

Evo predloga za afirmacije za novi ishod:

"Iako ne znam kako ću ovo da rešim, otvorena sam da nađem novo kreativno rešenje."

Zatim možemo nastaviti da tapkamo na meridijanu srca za kreiranje nove mogućnosti:

"Iako osećam da su drugi verovatno bolji za taj posao,... biram da se osećam mirno i samouvereno".

Energetska psihologija: aktivirajte meridijan želuca i oslobodite se od briga i hroničnog umora...

Na ovaj način počećemo da vidimo sve u novom svetlu i da menjamo osećaj, a zatim i događaje koje privlačimo. Meridijan srca je jako povezan sa osećajem uspeha i neuspeha. Rad na petom meridijanu srca otvara mogućnosti koje ranije nisu postojale i vuče osobu na akciju i nova kreativnija rešenja.

Dr Lea Imširagić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.