Dokazano je - ova boja nas najviše opušta: evo koju nijansu uvek treba da imate u svom domu

Ako u domu imate ovu boju, bičete opušteniji i smireniji!

Preferirate li više svetlotirkiznu ili jarkoružičastu, šumsku zelenu ili nebesku plavu? Britanski izrađivač papira G. F. Smith pitanja poput ovih nedavno je postavio 26 000 ljudi u 100 zemalja beležeći njihove odgovore.

U saradnji sa Univerzitetom u Saseksu, napisao je opsežan izveštaj o tome kako reagujemo na određene boje.

Kako mačka pokazuje da je u domu prisutna negativna energija: one mogu da vide i očiste našu auruKako mačka pokazuje da je u domu prisutna negativna energija: one mogu da vide i očiste našu auruMačke imaju tu sposobnost da vide našu auru i primećuju najmanje promene na njoj. One mogu da isceljuju auru, a veruje se da ovi…

Zelene i plave nijanse dobile su najviše glasova, a zanimljivo je da je u jednoj od prvih anketa o bojama, sprovedenoj 1893. godine, većina anketiranih takođe preferirala plavu boju.

Kada gledamo tu bezvremensku boju, zaključili su engleski istraživači, posebno mornarsku plavu, postajemo smireniji, a broj otkucaja srca se smanjuje.

Relaksirajuća boja okeana je idealna, ističu dizajneri enterijera, za spavaće sobe, pa zašto ne biste u nju uneli dašak mora?!

Produžite svoj život: 10 koraka za srećan, dug i lep životProdužite svoj život: 10 koraka za srećan, dug i lep životKako ne biste morali da idete čak do ostrva Okinava da naučite kako da produžite svoj Život i ispunite ga pozitivnom energijom,…

Obojite jedan zid sobe u plavo, napravite galeriju fotografija kombinujući slike neba i mora, ukrasite krevet sa nekoliko tamnoplavih dekorativnih jastuka i uz pomoć kromoterapije uživajte u vlastitom domu.

Izvor: Sensa.hr

Magda Dežđek

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.