Classic fest

Festival klasične kamerne muzike u Kulturnom centru Pančeva.

"Osim tišine, ono što najbliže neizrecivom je muzika."

Aldos Haksli

Bilo da je u pitanju neka Betonova sinfonija ili muzika velikog Ennia Morriconea, lepota muzike u kojoj nijedan glas ne remeti veličanstveni spoj različitih instrumenta neizostavno donosi relaksaciju uma i uživanje za dušu.

Priliku da uživate u klasičnoj, kamernoj muzici pružiće vam Classic fest koji će se održati 17. i 18. decembra 2012. godine. Svake festivalske večeri, na Sceni Kulturnog centra Pančeva biće održan po jedan koncert, a nastupaće članovi Balkanske kamerne akademije i njihovi gosti, umetnici iz zemlje i inostranstva.

Povodom ovog festivala, Ognjen Popović, umetnički direktor festivala i osnivač Balkanske kamerne akademije, naglasio je kako je glavni cilj ovog festivaal da se kulturna dešavanja u Pančevu podignu na viši nivo, kao i da se klasična muzika približi građanima.

"Potrudićemo se da izvođački pristup bude svežiji, moderniji i lepršaviji, kako bi se izašlo iz uobičajenih okvira. Da klasična muzika bude dostupna svima i da postane jedan od zaštitnih simbola Pančeva", rekao je Popović.

Festival organizuju Kulturni centar Pančeva i Balkanska kamerna akademija.

A. D.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.