Art Interventions

Izložba umetnice Maje Beganović o umetničkim intervencijama od 7. decembra 2012. godine u Beogradu.

"Umetničke intervencije su praktično nevidljive, one su rezultat subverzivne forme izražavanja. Umetnik pravi male izmene gotovo neprimetno, što bi se moglo pomešati sa marketinškom taktikom u okviru istorijskog prostora jedne knjižare u centru Beograda. Predstavljanjem klasične literature, filozofije, psihologije umesto knjiga o politici ili istoriji koje su uobičajeno predstavljene kako bi uzdigle duh. Buduće intervencije zauzimaju položaj unutar police pod nazivom "Preporučujemo" sugerišući posetiocu da se opredeli za neki umetnički, rađe nego neki drugi sadržaj. Kasnije ista polica ostaje prazna, umetnik pokušava da stimuliše posmatrača, ali ne dobija nikakvu povratnu informaciju, kao da niko ne primećuje promenu ili bar nije pogođen istom. Na kraju, uvođenjem umetničkih razglednica koji se prodaju kao suveniri, te iste razglednice zapravo postaju mali komadi umetnosti. Na ovaj način kombinacija literature sa drugim oblicima umetničkog izražavanja obogaćuje fizički prostor, gde su umetnost i umetnik spona implementacije." (iz najave izložbe )

U samom srcu Vračara 7. decembra 2012. godine biće otvorena izložba Maje Beganović "Art Interventions". Ovu neobičnu izložbu o Majinim raznovrsnim umetničkim "transformacijama" određenih beogradskih lokacija organizuje Beo_project, prvi italijansko-srpski prostor za izložbe u Beogradu.

Osnovan sa ciljem da bude veza između internacionalnog umetničkog sveta i Balkana, Beo_projekat u glavnom fokusu ima stvaranje prostora za umetnike i kustose, mesto gde će biti moguće razmeniti ideje, izlagati i objavljivati radove.

Maja Beganović je rođena 1980. godine u Sarajevu a trenutno živi i radi u Beogradu. Diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu i član je ULUS-a od 2008. godine. Do sada je imala nekoliko samostalnih izložbi. Izložba će biti otvorena do 20. decembra 2012. godine.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.