AKO ŽELITE BITI SREĆNI, UČINITE SAMO 1 STVAR: Mudar savet duhovnog učitelja

Kako da probudite sreću u svom životu - savet čuvenog duhovnog učitelja!

Odlomak iz knjige "Buđenje svesti" Antoni de Mela, indijskog sveštenika, isusovca, psihoterapeuta i duhovnog učitelja, govori o našoj sreći i tome što je pokreće, ali i šta nam stoji na putu sreće.

Pročitajte još:

DA LI JE VAŠ MOZAK PROGRAMIRAN ZA NESREĆU: Reprogramirajte se i privucite radost u svoj život

Priča za 10 sekundi: kako se uči mudrost srca

25 knjiga koje se čitaju ovog leta: preporuke naših čitateljki

Sreća je naše prirodno stanje. Sreća je prirodno stanje male dece, kojima pripada sve blago ovog svijeta sve dok ih društvo i kultura ne ukaljaju i zagade svojom glupošću. Da biste ostvarili sreću, ne morate činiti ništa jer se sreća ne može steći. Zna li neko zašto? Zato što je već posjedujemo. Kako možete steći nešto što već imate? Onda, zašto je ne doživljavate? Zato što morate nešto odbaciti.

Morate odbaciti iluzije. Ne morate ništa dodati kako biste bili srećni, morate nešto odbaciti. Život je jednostavan, život je divan. Težak je samo vašim iluzijama, ambicijama, vašoj pohlepi i vašim žudnjama.

Dnevnik uspeha: sreća skrivena u mislimaDnevnik uspeha: sreća skrivena u mislimaDanas nikoga ne čini srećnim to što se svako jutro budi u krevetu, što ujutru ima da popije kafu ili kola da vozi. Ljudi misle da…

Izvor: Sensa.hr

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.