5 stvari koje nam donosi bajkovita jesen: strast cveta, a duša je željna promena i avantura

"Jesen je drugo prolece, kada svaki list postaje cvet'' Albert Kami

Dok jedni ne mogu da prežale odlazak leta, drugi tvrde da počinje najlepše godišnje doba i, ako je suditi po bebama, i najplodonosnije, jer najviše dece se rađa upravo u septembru. Ovo su još neke zanimljivosti o jeseni.

Deca - Mališani rođeni od septembra do decembra imaju više šanse da budu odlični đaci od dece koja su na svet došla tokom drugih godišnjih doba. Takođe, duže žive, što jedna teorija objašnjava time da izlaganje virusnim infekcijama, posebno letnjim u ranom periodu života, može da ima dugoročne posledice na zdravlje.

Najlepša pesma za dolazak jeseni: Najbudalastija tuga među tugama, Miroslav Mika AntićNajlepša pesma za dolazak jeseni: Najbudalastija tuga među tugama, Miroslav Mika AntićŽeimo vam srećan početak jeseni, a pesma Miroslava Antića zagrejaće vam dušu u hladnim danima koji slede!

Lišće - Nema ničeg lepšeg od hoda po crvenom, narandžastom i žutom tepihu od opalog lišća. Ali zbog globalnog zagrevanja i to se menja. Kako temperature ostaju visoke i u jesenjim danima, to odlažu promenu boje lišća. Studije pokazuju da boje jeseni na lišću sada stižu pet dana kasnije nego pre dve decenije.

Seks - Mada leto važi za doba romansi, strast zapravo cveta na jesen. Nivo testosterona zaslužan za libido raste kod oba pola, a istraživanja pokazuju da su muškarcima žene na jesen atraktivnije nego u letnjim mesecima.

4 tipa ličnosti prema bojama: ko je prolećna, letnja, jesenja a ko zimska osoba4 tipa ličnosti prema bojama: ko je prolećna, letnja, jesenja a ko zimska osobaSvi smo deo prirode i podložni smo njenim zakonima. Kako se promenom godišnjih doba menjaju i boje prirode prema bojama koje se…

Kilogrami - Jedan od faktora koji utiče na dobijanje kilograma u jesenjim i zimskim mesecima je vitamin D, odnosno njegov manjak, veruju naučnici. Manjak "vitamina sunca", kako ga zovu, utiče na skladištenje masti i vodi do kilograma ili dva viška u ovo doba.

Putovanja - Jesen je pravo vreme za putovanja jer cene padaju, gužve su manje, a širom sveta održava se mnoštvo festivala.

Izvor: Novosti

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.