40 najpopularnijih imena na svetu u 2018. godini: jedinstvena, nežna i romantična imana za dečake i devojčice

Lista trenutno najpopularnijih imena za dečake i devojčice na celom svetu - ženska i muška imena koja će vam se posebno dopasti!

Ako čekate bebu, ili možda neko vama blizak, a još uvek niste odlučili kakvo ćete ime nadenuti novoređenčetu, možda će vas inspirisati lista trenutno najpopularnijih imena za decu na čitavom svetu.

Odgovor na ovo pitanje donose američki i britanski centri - BabyCentre i NameBerry, čije su liste identične. Jedina razlika u ova dva spiska odnosi se na žensko ime Amara, koje se kod Amerikanaca našlo na drugoj poziciji, dok kod Britanaca nije ni u prvih 20.

Najlepša ženska ruska imena sa divnom simbolikom: 5 popularnih imena za vatrene, srećne i darovite devojčiceNajlepša ženska ruska imena sa divnom simbolikom: 5 popularnih imena za vatrene, srećne i darovite devojčiceVatrena kraljica, mirna, spokojna i sveta - evo koja su najlepša ruska imena za devojčice!

Najpoželjnije ime za devojčice na planeti trenutno je - Olivija, a najpopularnije muško ime je Muhamed. S obzirom na to da je reč o celoj planeti, ovakvo stanje stvari je razumljivo.

Dakle, 20 najpopularnijih imena za devojčice su: Olivija, Sofija, Amelija, Lili, Emili, Ava, Isla, Arija, Mia, Izabela, Izabel, Ela, Šarlot, Grejs, Evi, Maja, Harper, Sofi, Lajla, Freja.

Koju boju i simboliku nosi vaše ime: ovo su moćna i čarobna hrišćanska imena za dečake i devojčice

Kada je reč o imenima za sinove, spisak glasi ovako: Muhamed, Oliver, Noa, Džordž, Hari, Leo, Čarli, Džek, Fredi, Alfi, Oskar, Artur, Džejkob, Henri, Arči, Džošua, Teo, Itan, Lukas, Logan.

Primetićete koliko su ženska imena unvierzalnija i lakše primenjiva na različita podneblja, dok su muška prilično tipična za engleska govorna područja.

Od navedenih imena u Srbiji sve češće imamo priliku da upoznamo decu koje nose imena Sofija, Mia, Ela, Emili, Maja i Ava, te Oliver, Noa, Teo i Oskar.

Koje ime vam se posebno dopalo?

Izvor: Žena

S.P.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.