4 mala trika za bolji život: primenjujte ove savete svakoga dana

Bitno je i fizičko, duhovno i mentalno zdravlje, a ova četiri saveta će vam pomoći da postignete željeni balans.

Umetnost komunikacije

Stvaranje neraskidivih veza sa drugim ljudima predstavlja doživotno ulaganje. Kako biste stvorili ovakvu vrstu odnosa ne morate stalno da impresionirate osobu preko puta, da budete genijalci ili pretarano duhoviti jer kreiranje komunikacije predstavlja dvosmerni proces. Kvalitetna veza gradi se time što ćete da pokažete interesovanje za razgovor i da pažljivo slušate drugu osobu. Prilagodite svoju konverzaciju osobi sa kojom pričate i vodite računa o neverbalnoj komunikaciji. Zauzvrat bi trebalo da dobijete podjednaku reakciju i odgovor.

8 afirmacija koje privlače ispunjenje ŽELJA: napravite snažan alat za ostvarenje željenog8 afirmacija koje privlače ispunjenje ŽELJA: napravite snažan alat za ostvarenje željenog"Zamišljajte kako živite u obilju pa ćete obilje i privući."

POMOZITE TELU

Hronični bolovi ne samo da otežavaju svakodnevicu, već utiču i na psihički aspekt pojedinca. Neretko se javlja i osećaj krivice zbog nemogućnosti da se bavite uobičajenim aktivnostima. Konstantantne tegobe, stres, iscrpljenost, a ponekad i usamljenost, pojačavaju bol. Kako biste sprečili ovakva stanja, iskoristite nekoliko trikova. Za početak, dišite normalno iz stomaka i ne zadržavajte dah, pokušavajući da stvorite barijeru između vas i bola. Dubokim, slobodnim disanjem, smanjićete nivo bola. Nemojte ignorisati bol i mesto koje boli, već pokušajte da zavolite taj deo tela i da mu pružite nežnost i razumevanje. Pružite ljubav svom telu, kao i zahvalnost za trud koji ulaže da se isceli.

Šetnjom do sopstva

Šetnja u trajanju od 25 minuta zelenim prostranstvom kao što je polje ili čak običan gradski park, može vas odvesti u meditativno stanje. Ovakvom šetnjom smanjićete mentalni zamor i povećati svoje kognitivne funkcije. Fokusirajte se na senzacije koje dobijate iz okruženja i za promenu probajte da hodate bez krajnje destinacije. Izgubite se, zalutajte i poslušajte gde će vas odvesti vaša stopala i intuticija.

Samo 30 minuta dnevno značajno smanjuje nivo holesterola: evo kako šetnja leči telo i dušuSamo 30 minuta dnevno značajno smanjuje nivo holesterola: evo kako šetnja leči telo i dušuPostepenim uvođenjem šetnje u svoju rutinu naučićete kako da budete u sadašnjem trenutku.

Vreme za učenje

Čovek uči dok je živ i učenje je jedan od najboljih načina da vaš mozak ostane u sjajnoj kondiciji. Međutim, kao i fizička vežba i mentalni napor zahteva trud a to nije uvek lako i jednostavno. Ukoliko se ovog leta spremate da polažete ispit ili pripremate važnu prezentaciju na poslu najbolje je da pre učenja prošetate dvadesetak minuta, kao i da čitate naglas umesto u sebi. Takođe, pravite male pauze i nagradite se nekom poslaticom nakon svakog pročitanog poglavlja.

Izvor: Sensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.