3 trika za kvalitetniji i zdraviji život: oslobodite se stresa, glavobolje i problema sa kožom

Uz ovih par saveta značajno ćete da olakšate i popravite pojedine segmente svog života.

Oslobodite se stresa kroz pokret

Ukoliko umesto individualnih treninga počnete da trenirate sa grupom ljudi, ili prijateljem, smanjićete nivo stresa za čak 26 odsto. Važan način smanjivanja stresa je i izlazak u prirodu, i odvajanje od ekrana telefona i kompjutera, nezavisno od vremenskih prilika i godišnjeg doba. Odlazak u prirodu vraća nas nama samima i podseća na najvažnije stvari u životu. Svakako, iskoristite boravak u prirodi da što pravilnije i dublje dišete, jer način na koji udišete i izdišete može u velikoj meri pomoći umirenju vašeg nervnog sistema. Vizuelizujte svoje vežbanje i izgovarajte pozitivne afirmacije tokom treninga, kako biste postigli što bolje rezultate.

Kada vas partner izluđuje: kako prevazići sitne probleme u ljubavnoj veziKada vas partner izluđuje: kako prevazići sitne probleme u ljubavnoj veziO toleranciji i dobrom odnosu sa partnerom govore dr Ričard i Kristin Karlson, autori knjige koja sadrži savete o tome kako da ne…

Izlečite glavobolju

Pored brojnih prirodnih preparata za borbu sa migrenama, možete upotrebiti i eterično ulje crnog bibera. Izvrsno je za tretiranje blagih glavobolja, ali i bolova u mišićima. Preporučljivo je da se izmasirate eteričnim uljem crnog bibera u predelu glave gde osećate bolove. Možete ga pomešati i sa drugim eteričnim uljima kako biste izmasirali celo telo. Pored toga, crni biber je odličan za varenje i smirivanje sezonskih prehlada.

3 načina da loš dan pretvorite u dobar: evo kako da pobedite neraspoloženje3 načina da loš dan pretvorite u dobar: evo kako da pobedite neraspoloženjeNegativno raspoloženje i loš dan pretvorićete u prijatan pomoću ovih jednostavnih saveta.

Trikovi za negu kože

Izbegavajte vrele kupke, koliko god privlačne bile, naročito tokom hladnijih dana. Vruća voda skida korisna prirodna ulja koja luči koža, te je zato čini suvom i sklonom perutanju. Nakon tuširanja obavezno je natopite losionom ili uljem za masažu kako biste održali hidrataciju. Dobar izbor može biti losion sa glicerinom. Svakako, ne zaboravite usne, jer su i one podložne isušivanju. Nosite sa sobom prirodni balzam za negu usana, koji možete i sami da napravite. Hidrataciju kože tela postići ćete i redovnim ispijanjem preporučenih osam čaša vode dnevno.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.