10 zaista čudesnih imena za dečake i devojčice

10 ženskih i muških imena koje znače ČUDO!

Svaki novi život na neki je način čudo, a neki roditelji to slave tako da svom detetu daju ime koje znači "čudo". Izdvojili smo deset takvih predivnih imena za devojčice i dečake. Neka od njih su pomalo neobična za naše podneblje, ali mnogim roditeljima se to baš i dopada.

1. A(a)ron

Vrlo lepo ime za dečake koje potiče iz Biblije. Aaron je bio Mojsijev stariji brat i čuvar božjih zapovesti. Značenje imena je "čudesan".

10 imena latinskog porekla: omiljena ženska i muška imena sa snažnim značenjem10 imena latinskog porekla: omiljena ženska i muška imena sa snažnim značenjemNajlepša imena za dečake i devojčice - latinskog su porekla i vrlo su jedinstvena!

2. Iva

Često i jedno od najpopularnijih kratkih ženskih imena. Oblik je imena Ivana. Značenje imena je "Bog je milostiv" ili "dar od boga", što se može tumačiti i kao "čudo".

3. Dorotea

Ovo žensko ime grčkog porekla ima isto značenje kao i ime Teodora, "dar božji". Oba imena u osnovi su nastala od istih reči, theos, što znači "Bog", i reči doron, što znači "dar". Ostali su oblici ovog imena Dora, Dorja i Doroteja.

4. Matej

Klasično muško ime koje u Hrvatskoj ne gubi svoju popularnost. Značenje ovog imena grčkog porekla nastalo je od grčke reči matthias, što znači "božji dar". Ostali oblici ovog imena su Mate, Matko, Mateja, Mateo, Mato, Matija, Matea.

  • 1 od 2

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.