10 stvari koje niste znali o mačkama: evo koje tajne krije vaš kućni ljubimac

Tajne koje vaša mačka skriva - upoznajte bolje svoju ljubimicu!

Da li mislite da vaša najbolja prijateljica ima tajni pred vama? Verujte, neke mace se i ne "otvaraju kao knjige", neke su tajanstvenije nego što mislite! Ove činjenice iznenade i najveće poznavaoce mačijeg tajnog sveta. Proverite da li poznajete svoju ljubimicu!

1. Mačke su jedine životinje koje nisu spomenute u Bibliji. Neki smatraju da je to zbog toga što su stari Egipćani obožavali mačke, dok drugi smatraju da se spominju, ali kao lavovi.

2. I mačke se znoje, ali preko šapa. Uplašena životinja, ili maca kojoj je vruće ostaviće tragove mokrih šapica po podu.

Šta sve leče mačke: nevervatna isceliteljska moć najslađih terapeutaŠta sve leče mačke: nevervatna isceliteljska moć najslađih terapeutaKako mačke utiču na raspoloženje i zdravlje svojhih vlasnika - evo kako da iskoristite njihovu isceliteljsku energiju!

3. Mačke "vole" očima! Kada mačka polako zatvara i otvara oči, to je znak duboke ljubavi. Ako trepnete, i ona vam odgovori, znači da vas maca smatra prijateljem.

4. Mačje predenje ima moć lečenja – kako njih samih, tako i drugih.

5. Mačke NE OSEĆAJU sladak ukus! Istraživanja su pokazala da receptori ukusa domaće mačke ne osećaju slatke molekule. To ih čini drugačijim od ostalih sisara.

6. Mačke mogu da proizvesti vise od 100 različitih vokalizacija, dok psi mogu mogu izvesti samo 10.

7. Mačke za tren oka pređu iz dubokog sna u potpuno budno stanje. Naime, tokom 70 posto sna, mačja čula beleže zvuke i mirise, pa se začas probude na zvuk plena, ili zvuk otvaranja konzerve.

Da li mačke apsorbuju negativnu energiju: kojoj boji mačke se pripisuju magična svojstvaDa li mačke apsorbuju negativnu energiju: kojoj boji mačke se pripisuju magična svojstvaPročitajte kakve sve moći krije mačka i shvatićete zašto su stari Egipćani smatrali ovu umiljatu životinju svetom i božanstvenom.

8. Nikada ne treba davati mački mlečne proizvode. Iako izgleda da ga vole, odrasle mačke zapravo ne mogu variti mleko.

9. Svaka mačka ima jedinstveni otisak nosa! Borice na njihovom nosu čine svaku mačju njuškicu jedinstvenom.

10. Mačke mogu preživeti spoljašnju temperature i do 56 stepeni, kao i temperature ispod nule. Međutim, mačke mogu patiti od toplotnog udara i hipotermije, baš kao i ljudi.

Izvor: Stil/petface.net

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.