10. Međunarodni festival dokumentarnog filma - Beldocs i magazin Sensa: besplatne karte za Feel good movies selekciju

Magazin Sensa i Beldocs festival podeliće 20 karata za dva filma iz Feel good movies selekcije.

Međunarodni festival dokumentarnog filma - Beldocs - ove godine se održava jubilarni 10. put, od 8. do 15. maja 2017. godine. Festival će obeležiti brojni noviteti uz vrhunska filmska ostvarenja savremene dokumentaristike ali i saradnja sa magazinom Sensa, u želji da čitaocima priušte lepe trenutke navodeći ih na razmišljanje i preipsitivanje o svetu u kom živimo i životima koje vodimo.

Kako posebnu selekciju u okviru ovogodišnjeg programa Beldocs-a čine Feel good movies - kategorija koja objedinjuje tri grupe filmova, pod nazivom Eros & Tanatos, Priroda & Društvo i Ekološki & Slow dokumentarci - Beldocs u saradnji sa magazinom Sensa deli 20 karata za Sensa čitaoce i to za filmove: "Baka iz Taimagure" (5x2 karte) i ,,Baobab između zemlje i mora" (5x2 karte). Prvih 10 čitalaca koji odgovre na pitanje "Kako se zove selekcija filmova u koju spadaju Baka iz Taimagure i Baobab između zemlje i mora" na mail sensa@adriamedia.rs dobiće po dve karte za neku od projekcija ovih filmova.

Dokumentarni film "Baka iz Taimagure" tokom petnaest godina beleži život starice koja živi u zabitom mestu daleko u planinskoj unutrašnjosti. U filmu Masajo sebe naziva 'Baka iz Taimagure' i smeška se zadovoljno. 'Ovo mesto je raj', kaže, dok sa osmehom pijucka čaj. Šta joj pruža toliko sreće u tom nekomfornom, udaljenom mestu? Projekcija filma je u Muzeju jugoslovenske kinoteke 9.05.2017. u 21:30.

10_medunarodni_festival_dokumentarnog_filma_beldocs_i_magazin_sensa_besplatne_karte_za_feel_good_movies_selekciju_2

Ekološki filmovi obrađuju teme koje istražuju male zajednice u borbi za opstanak sveta koji ih okružuje. Među ekološkim filmovima upravo se nalazi i spektakularan film ,,Baobab između zemlje i mora", o drevnom drveću baobabs na Madagaskaru koje je podrvgnuto istrebljenju, kao i nomadskom plemenu Vezo, u režiji Sirila Kornua. Projekcije filma su u bioskopu Fontana 10.05.2017. u 17:00 i u Muzeju jugoslovenske kinoteke 14.05.2017. u 20:00.

Festival u Velikoj dvorani Sava centra otvara film Još jednom s emocijom o nastanku sada čuvenog albuma Nika Kejva. Slogan ovogodišnjeg Festivala - Nije još mrak - izvučen je iz naslova filma Frenkija Fentona, koji se takmiči za nagrade ovogodišnjeg Beldocs-a.

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.