Ovo je najjača molitva i zapovest: ako ovo naučite, doživećete apsolutni unutrašnji mir

Zahvalite se svakoj osobi koju sretnete, prolaznicima na ulici, pri ulasku u pun autobus, samo je dovoljno da sa svešću izgovorite HVALA.

Ovo je najjača molitva i zapovest: ako ovo naučite, doživećete apsolutni unutrašnji mir

Ovo je najjača molitva i zapovest: ako ovo naučite, doživećete apsolutni unutrašnji mir

U arhaičnom govoru srećemo reč blagodarim, kao izraz zahvalnosti. Ako vam je sada bliska kao izraz zahvalnosti, koristite je, uvrstite je u svoj svakodnevni govor. Reč blagodarim je složena od blaga i darivanja. Kroz zahvalnost izražavamo darivanje blaga. Blago se odnosi i na materijalna i duhovna bogatstva, te takođe i na nežnost i milost, pa možemo reći da se odnosi i na bogatstvo u ljubavi, u osećanjima.  

Veoma je važno da osvestimo da zahvalnost izražavamo za sve, ali za sve, baš sve, što dolazi u naš život. Za ono što smo nazvali svojim problemima i nesrećama – za to naročito izraziti zahvalnost. Drama i trauma se transformiše i reciklira kroz zahvalnost za istu tu dramu. Neće se drama i trauma transformisati i nestati ako dodamo još drame, samo je produbljujemo.

10 stvari koje treba da ostavite u prošlosti: evo kako da skinete emotivni teret i hrabro koračate ka budućnosti10 stvari koje treba da ostavite u prošlosti: evo kako da skinete emotivni teret i hrabro koračate ka budućnostiVaša prošlost ne treba da određuje vašu budućnost - evo koje stvari treba da ostavite u prošlosti da biste živeli srećno!

Ljude stvarno ne morate da volite, samo budite zahvalni za njih. Ne za njihove postupke, već samo za njih kao ljudska bića. Posmatrajte svaku osobu da je čista i nova kao novorođenče, posmatrajte je bez tačke gledišta o toj osobi, ne kroz njene postupke, već samo kao ljudsko biće. I tada se zahvalite za tu osobu. Iz te tačke izrazite zahvalnost. Ovo se odnosi na sve ljude koji se pojave u vašem životu. Naročito za one koji su vam „naneli bol, nepravdu“, koji su vam „neprijatelji“, i slične situacije. Za njih naročito radite sa ovim pitanjem i sa zahvalnošću.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.