Svest da nismo sami

Puštanje je mudrost koja zna da je čovjek najmoćniji kada je najpuniji poštovanja prema životu i kada mu ostavlja prazan prostor za djelanje.

Puštanje je plodonosna praznina izmedju sjetve i nicanja. To je oslobadjanje vremena i prostora za misteriju postanja. To je uzmicanje pred kreativnim damarom života u koji je samo priroda potpuno upućena. To je poštovanje tajne koju zna svako sjeme ikada bačeno u zemlju. To je otvaranje prostora za stvaralačku maticu života koja uvijek iznova, savršeno i nepogrešivo, izvodi ptičicu iz jajeta i biljčicu iz sjemena. Puštanje je duboko poklanjanje pred jednostavnošću života koji jeste, kome ne treba naša kontrola da bude. Puštanje je ljekovito oslobadjanje od kontrole, suštinskog odmaganja koje se lažno predstavlja kao pomaganje.

Kada kontrolišemo druge ljude, procese, dogadjaje ... mi zapravo ne poštujemo niti njih niti osnovne principe života. Nikome ne pada na pamet da savjetuje more kako da talasa, sunce kako da grije, kišu kako da pada ... Zašto onda trošimo neizmjerno izobilje energije na kontrolisanje partnera, prijatelja, kolega na poslu... Zašto ulažemo natčovječanske napore u svoje projekcije, planove, želje... ne osluškujući neumitni damar života koji ne podržava nužno sve naše zamisli i namjere.

Kontrola je mit koji kaže da je čovjek moćniji od prirode. Puštanje je mudrost koja zna da je čovjek najmoćniji kada je najpuniji poštovanja prema životu i kada mu ostavlja prazan prostor za djelanje.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.