Sadašnjost je ključni sastojak srećnog zivota

Prošlost ostavite tamo gde jeste i posvetite se blagodetima sadašnjosti...

lidija_2013

„Toliko si zaokupljen/a življenjem onog što si TI, da nemaš pojma koliko si potpuno jedinstven/a" - John Green

Dragi prijatelju,

Naišla sam na ovaj citat, i baš me zaintrigirao. Možda zato što smo često bombardovani sa „budi svoj/a," „budi ono što jesi," „budi ti" - dok vrlo često to „ti" nije stvarno „ti"! Znam da ovo zvuči malo zbunjujuće, ali dozvolite da objasnim.

Vidite, od trenutka kada prvi put udahnemo vazduh, uče nas kako da budemo, mislimo i osećamo. I ako je to tako, kako možemo biti mi?! Svoji autentični mi? Oni koje naša Duša i Duh žele da budemo. Oni mi koje više sile žele da budemo.

Verujem da živimo u svetu punom mogućnosti, a jedna od tih mogućnosti je da imamo izbor da budemo, mislimo i osećamo se kako mi želimo. Imamo izbor da kreiramo svoju sopstvenu realnost. Potpuno i kompletno. I ako je to tako, kako to da sve veći broj ljudi iznova i ponovo kreiraju jednu te istu realnost? Iste živote o kojima nastavljaju da se žale, i kojima nastavljaju da budu nezadovoljni.

Šta se desilo sa mogućnostima? Šta se desilo sa izborima? Da li su oni samo moderan teoretski koncept? Nešto o čemu se raspravlja za večerom sa prijateljima i poznanicima?

Budući da sam aktivan posmatrač života i aktivak učesnik u njemu, primećujem da je jedan od glavnih razloga zbog kog je ljudima teško da zaista budu, da potpuno izraze sebe, da uživaju u mogućnostima koje im se nude, jednostavan: većina njih pokušava da dizajnira i kreira svoju budućnost zasnovano na prošlosti, boraveći u prošlosti, misleći i osećajući ono što su mislili i osećali u prošlosti. A onda se ljute i frustriraju kada rezultati ostanu isti kao u prošlosti. Ono što je fascinantno je da sadašnjost nije čak ni prisutna tokom ove kreacije.

U ko-kreiranju, prisutnost sadašnjeg momenta je ključan sastojak.

I normalno, ako nastavljate da kreirate iz prošlosti, sa kojom niste zadovoljni, gde se nalazi većina programa zaslužnih za vašu trenutnu situaciju, gde su obrasci ponašanja duboko urezani u vašu podsvest, i gde je bazirano sve sa čime SADA niste zadovoljni; pa kako da dobijete nešto drugačije nego jedno te isto?

Bilo bi suludo da se nadate nečemu većem, boljem, svetlijem, kada koristite sastojke kojima je prošao rok da biste napravili divnu tortu! Naravno da će da bude odvratnog ukusa! Naravno da neće da valja!! Kako bi drugačije moglo da bude?

Prošli datumi su, prijatelju moj, dobri samo u knjigama istorije! Setite se toga kada krenete da ko-kreirate svoju budućnost. Kada se angažujete u nekom robusnom budućem putovanju.

Vidite, naš mozak je organizovan na takav način da reflektuje našu sredinu. A pod sredinom ja ovde mislim ne samo na ljude sa kojima se okružite, nego i vaše navike, stvari koje uobičajeno radite, kako započinjete svaki dan, kako razmišljate, kako vidite svet oko sebe, broj I.Q (intelligent questions - inteligentnih pitanja) koje vaš mozak dnevno obrađuje, itd...

To je ono što hrani mozak, um, i što u krajnjoj liniji kreira promenu. Drugačije razmišljanje, uključivanje u drugačije aktivnosti, delovanje koje je izvan granica vašeg sopstvenog okruženja! Doživljavanje sopstvene veličanstvenosti, dizajniranje budućnosti bazirano na tome kako se osećamo i ponašamo u sadašnjem trenutku.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.