Prastara emocija ljutnje

Verovatno ste i vi u nekom trenutku života verovatno iskusili dobru stranu ljutnje... kao kada vam pomogne da se zauzmete za sebe i svoje vrednosti?

lidija_2013

„Svako može da se naljuti - to je lako, ali biti ljut na pravu osobu, u pravoj meri i u pravo vreme, zbog prvog razloga, i na pravi način - to nije u svačijoj moći i nije lako." - Aristotel

Dragi prijatelji,

Jeste li ikada iskusili ljutnju? Pravu ljutnju?! Tu prastaru emociju koja, kada joj se dozvoli da ispliva, može da pomeri sve u vama i pokrene vas na akciju! Ako niste, ima još vremena... :-)

Ljutnja je zapravo jin jang emocija.U proteklih par nedelja dosta klijenata sa kojima radim je priznalo i podelilo da im je prethodni period bio ispunjen ljutnjom!

Oni koji me znaju i koji su upoznati sa mojim učenjima i radom, znaju da ne predlažem kontrolisanje stvari... Čvrsto verujem, a iskustvo je pokazalo, da se sve što kontrolišemo vraća da bi nas progonilo...

Sve što kontrolišemo, ima tendenciju da se pobuni, vrati i eksplodira. Oni koji kontrolišu emocije, stres, ljutnju, ili upravljaju istim, obično to rade na uštrb svog zdravlja. Kada neko nešto kontroliše, bilo šta, ta osoba se udaljava od iskustva a ako neko ne proživljava nešto, kako može da zna da ga u stvari kontroliše, i da li je u stvari ono što kontrolišu dobro za njih!

Mnogo dobrih stvari je proizašlo iz ljutnje... Uzmite za primer Steve Jobs-a, osnivača Apple kompanije. On je bio ljut zbog načina funkcionisanja kompjutera i odlučio da uradi nešto po tom pitanju... I pogledajte rezultate! Vi ste takođe, dragi čitaoče, u nekom trenutku života verovatno iskusili dobru stranu ljutnje - kao kada vam pomogne da se zauzmete za sebe i svoje vrednosti.

Gomila uspešnih inovativnih poslovnih ljudi je takođe ljuta. Vođeni ljutnjom, oni stvaraju!

Ljutnja i ogorčenost vezana za socijalne nepravde su izazvale veliki politički napredak. Ali, ljutnja je takođe emocija koja potpiruje udarce zlostavljača supruge, emocija koja potpiruje viku i dreku para koji je trebalo da se razvede davnih dana, emocija koja potpiruje reči koje poželimo da nismo nikada rekli.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.