Od uvida do preokreta

Iskoristite na pravi način onaj čudesni trenutak kada u vama odjekne - za druge nečujan - uzdah "a-ha"...

"Vrednost informacije jednaka je vrednosti njenog efekta"- Thomas Bjørge

lidija_markovic_rosatti

Pisanje ove poruke zatiče me na internacionalnom NLP kongresu koji prezentuju dva od najuticajnijih umova u NLP polju - dr John Grinder i Carmen Bostic St. Clair, a gde sam pozvana da asistiram.

Pripremajući se za ovaj dogadjaj, provela sam neko vreme razmišljajući o snažnim otkrićima koje sam imala tokom seminara na kojima sam bila u ulozi učesnika-učenika (polaznika).

Setila sam se slučajeva koji su bili obeleženi "a-ha momentima", snažnim uvidima i "sada znam kako da..." praznim frazama. Moram da priznam da su mnogi od gore pomenutih uvida bili korisni i da su veoma doprineli mom razvoju.

Podelila sam ove misli sa svojim dragim prijateljem Tomasom, koji je primetio da su uvidi dobri, ali i pomenuo važno pitanje - šta se desi ako se zaustavimo kod uvida i propustimo da ih integrišemo? Odgovor je, naravno - ništa, apsolutno ništa!

Izbor da ne učinimo ništa sa ovim uvidima je u redu ako vam je potrebno samo teoretsko znanje, nešto o čemu ćete ćaskati uz kafu, ili ako želite da sanjarite o tome kakav bi život bio ako biste ih upotrebili, iskoristili, primenili za sopstvenu dobrobit...

U našim životima mnogi sjajni uvidi izgube momentum, prosto jer izaberemo da se upustimo u učenje radi učenja, zaboravljajući da je informacija bez aplikacije jednako korisna kao i Betovenove notne skripte pred jednom žirafom.

Dakle, pitanje je: kako da preobrazite snažne uvide u moćne preokrete?

Odgovor je jednostavan: Primenite ih! Preduzmite akciju! Masivnu akciju! Ključ je u korišćenju svih stečenih znanja i njihovoj stalnoj i doslednoj primeni u praksi. Jer baš ta akcija koju odlučite da preduzmete zasnovano na nekom uvidu, vredi više nego deset pasivnih uvida!

Bitna napomena: reakcija koju dobijete na vašu akciju će vam dati nove uvide koji ce učiniti da poželite da ih primenite u praksi.

Dakle, imajući to na umu, pozivam vas da odvojite par minuta i osvrnete se na sve uvide koje ste imali tokom godina, razmislite koje biste efikasne korake mogli da preduzmete, donesete odluku i onda krenete u AKCIJU.

Izvor: Momentum Strategies 2012

Lidija Marković Rosati, NLP Trener (Certified by Dr. John Grinder, Carmen Bostic St. Clair and Michael Carroll), Holistic NLP Trener, Hipnoterapeut, Master Neurostrateg, TimeLine terapeut. Osnivač Holistic NLP centra u Nišu. Živi i radi na relaciji Velika Britanija - Srbija. www.momentum-strategies.com.


 

Lidija Marković Rosatti

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.