Koji je jedini način da se promenimo

Transformacija je lekovita akumulacija. To je žižna tačka u kojoj se sakupljaju, sabiraju i ukrštaju svi mali i veliki koraci koje smo ikada napravili u pravcu promene...

Transformacija je zvezda u čijem se blistanju sažima svaki trun zvezdane prašine, svaki, pa i naneznatniji, napor da se mrdnemo napred, da se pomerimo iz starog, da prevaziđemo obrasce koji nas ograničavaju, da nadiđemo prepreke koje nas usporavaju.

Transformacija je anđeo meseca januara 2015. godine.

Vaš leptir u 2015. godini: kako da lako prihvatite promene u novoj godini...

Svi naši napori da se menjamo, mali i veliki, nedostatni i dostatni, oni koji su nam bili smešno beznačajni i oni koji nas još drmaju dubinom svog značaja, susreću se u čarobnom trenutku velike promene - transformacije. Zato nijedan korak napred, ma kako nam se činio slabašan i neznatan, nije uzalud napravljen. Trenutak transformacije svim našim stremljenjima daje naknadni smisao. Svim krizama, svim preispitivanjima, svim lutanjima, svim gubljenjima i pronalaženjima.

Transformacija je glamurozni trijumf naknadne pameti koji novom svetlošću i svesnošću obasjava naše svekoliko iskustvo. U svetlosti transformacije svaki komadić našeg života dobija dragocenost svrhe i smisla. Svako parče našeg života, svaki bogovetni dan, izgledao nam on bezvredan, bačen, proćerdan ili duboko proživljen, vredan, bogomdan... Postaje neizostavni delić šire slike koja nas fascinira svojom svežinom, svojom neistraženošću, svojom novinom...

Novogodišnja anđeoska poklon priča o oduševljenju

Transformacija je jednosmerni put u novo. Put bez mogućnosti povratka.To je duboka kvalitativna promena posle koje više ništa nije isto. To je granična linija koja zauvek deli ono što smo bili od onog što sada jesmo. Transformaciju ne možemo odagnati ni opozvati. Kada se jednom nađemo sa one strane crte, nemoguće je vratiti se na staro. Kao što je nemoguće leptira koji je zalepršao krilima vratiti u čauru. Kao što je nemoguće latice koje su se raskrilile u cvet smotati nazad u pupoljak. Kao što je nemoguće prve prolećne izdanke sabiti natrag u klicu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.