Kada ste poslednji put iskusili nešto po prvi put?

Imamo tendenciju da sve što je "prvi put" iskusimo u početnoj fazi veze, prijateljstva, ali kako vreme odmiče, mnogi ljudi ulaze u rutinu i uključe "po navici" program, i zaborave da obraćaju pažnju na "prvi put"...

lidija_2013

Hola Amigos,

Pozdrav iz Španije, gde sam provela poslednje dve nedelje, asistirajući na, sada već svetski poznatom, Treningu Trenera!

Prava je privilegija biti pozvan da provedeš dve fenomenalne nedelje u prisustvu nejvećih umova današnjice na polju NLP-a, NLP Modelinga i NLP Obrazaca. Biti deo magije kojom moji voljeni mentori i treneri, Dr. Džon Grinder, ko-kreator NLP-a, i njegov partner, Karmen, mame i uče entuzijaste NLP-a iz 23 države, je divan osećaj!

Ima nečeg što želim reći o ovom dinamičnom paru. Njihova mudrost, njihova uigranost, kongruentnost, njihova spospobnost da korišćenjem jezika prizovu promenu! Bila sam u njihovom prisustvu i mnogo puta ranije, i svaki put kada razgovaram sa jedno od njih dvoje, na bilo koju temu, dobijem odgovore koji su daleko od očekivanih i pretpostavljenih, dobijem osvežavajuće, jedinstvene i originalne odgovore. I uvek imam osećaj kao da ih slušam po prvi put... Što me je podsetilo na priču, koju želim da podelim sa vama...

Boraveći ovde u Španiji, spremali smo se da izađemo na večeru i da istražimo razne delove grada, seli smo u auto, koji je odlučio da se zaustavi na pešačkom prelazu ispred neobično privlačne crkve Sv. Mihajla! Nismo tome pridali poseban značaj, automobili stalno staju, dok nismo shvatili da je ostao bez goriva... Potpuno! Istina, lampica za gorivo je bila upaljena, ali nam ni na kraj pameti nije palo da nema ni malo goriva u automobilu. Bilo je zabavno! I to je bio prvi put da sam bila u kolima koja su stala jer su ostala bez goriva!

I to je verovatno bio jedan od načina na koji Univerzum proverava naš smisao za humor i naše stanje uma! I to je bila tako dobra metafora na više nivoa! Ujutru sam rekla Džonu za našu avanturu sa autom praznog rezervoara i da je tema prethodne večeri bila "doživeti po prvi put"... Nasmejao se i rekao: "Meni se takvi doživljaji dešavaju svakog trećeg minuta svakog dana!"

I to je bilo to... Sinulo mi je, jedna od ključnih stvari koja se krije iza harizme ovog čoveka je njegov svež, mladalački pristup životu, njegova sposobnost da dočeka svaki trenutak kao da je prvi put, kao nešto zaista novo, radije nego kao ponavljanje nečega što je već doživeo. Umeće doživljavanja novine, pronalaženje razlika u svemu! A ja sam direktno učila NLP od njega lično!

Vidite, kad Džon kaže nešto poput ovoga, to nije samo šala leve strane mozga, već iskustvena realnost i hrana za misli! I tako, dragi moji prijatelji, inspirisana Džonovim komentarom, želela bih da vas pitam: kada ste poslednji put iskusili nešto po prvi put?

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.