Joga van prostirke. šta je polje ljubavi

Rijaliti program bih definisala kao smeštanje ljudi u neprirodne okolnosti praćene budnim okom kamere. Da mi je neko nekada pričao da ću biti učesnik rijaliti tv programa... I, eto, nekako sam se tu zadesila… pardon, ne zadesila, već sama sebe smestila u isti.

Dolazim na snimanje emisije sa Draganom Balić na temu upoznavanja sa radionicom pod nazivom „vođenje do ljubavi“, koja je zasnovana na tantričkim principima. Ideja je bila da snimimo vođenu tantričku meditaciju tako što momak i devojka sede jedno naspram drugog, gledajući se u oči, dok ih Dragana vodi kroz meditaciju. Međutim, mladi par je otkazao dolazak i našli smo se pred zadatkom kako improvizovati. Dragana je u trenutku kucnula na vrata doktora Manje, izvukla ga usred tretmana akupunkture i dogovorila „date“.

Kako da prihvatite sebe zahvaljujući jogi: evo šta redovno vežbanje joge može da učini za naše telo i umKako da prihvatite sebe zahvaljujući jogi: evo šta redovno vežbanje joge može da učini za naše telo i umInstruktor joge – Miša Mladenović, smatra da svako može pronaći deo sebe u ovoj drevnoj „slagalici” koja, kako kaže, konstantno…

U sledećem trenutku, eto mene naspram Manje, doktora kineske medicine, koga sam upoznala pre deset minuta, čekajući početak vođene tantričke meditacije, pred kamerom. Frka, panika... i misli koje se roje… Brzo se „sastavim“, prisetim da ova meditacija ima za cilj jačanje polja ljubavi koje je univerzalno i kao takvo nas bolje povezuje sa osobom preko puta nas, a ne mora imati veze sa muško-ženskim odnosom. Mogli su ispred mene sedeti moja deca, brat, sestra, kolega ili osoba koju sam tek upoznala. Poenta je da mi sami biramo „vrstu“ povezanosti i odnosa sa osobom, a polje ljubavi nam, kao sveprisutno, samo olakšava to povezivanje. I tako se prepustih, još jednoj u nizu, zoni izvan komfora.

Kako da vežbate jogu ako nemate dovoljno vremena: jednostavan trik za sticanje navike vežbanjaKako da vežbate jogu ako nemate dovoljno vremena: jednostavan trik za sticanje navike vežbanjaOno što je tajna redovnog praktikovanja joge jeste da je neophodno da ga svrstamo u istu kategoriju sa radnjama koje se…

Epilog: jedan prasak smeha – neka detinja radost, lepo upoznavanje sa Manjom, jer oči su ogledalo duše, divna meditacija i uspomena sa snimanja koja će me uvek dobro nasmejati.

Izvor: Sensa

Baya Bangue Namkosse

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.