Izobilje - anđeo februara: kako da u svemu pronađemo podršku i potporu

Izobilje je drugo ime za stvarnost jer svega ima na pretak u svakom trenutku za svakoga...

Život je zavičaj izobilja. Izobilje je drugo ime za stvarnost . Izobilje je prirodna mera svega. Svega ima na pretek u svakom trenutku za svakoga.

Iako mnogima ove misli danas zvuče nestvarno i čudno, našim najdaljim precima, onima koji su spokojno živeli u krilu izdašne prirode, ovo je bila najočiglednija, najjednostavnija, najjasnija istina, kao što je nama danas jasno da je nebo plavo, da se sa suncem rađa svaki novi dan. Svest o izobilju mnogo je starija od straha od oskudice.

Oskudica kao senka prati savremenog čoveka, čak i onog koji živi u materijalnom izobilju. Jer oskudica je, baš kao i izobilje - unutrašnja kategorija. Oskudica vidi pretnju na svakom koraku za sva materijalna i nematerijalna dobra koja su "u posjedu".

Oskudica u svakome vidi rivale, svako je konkurent i svaki događaj je opasnost da izgubimo ono sto "imamo" - poziciju na poslu, partnerovu ljubav, posvećenost prijatelja koji je ekskluzivno "naš" i koga ne želimo ni sa kim da delimo, roditeljsku brigu i pažnju, projekat koji vodimo.

Počnite život u izobilju...

Sve je potencijalna pretnja, jer oskudica polazi od premise da sreće, uspeha, novca, radosti, ljubavi, zadovoljstva - nema dovoljno za sve. Ova premisa je početak mnogih jalovih borbi i savršen recept za trajno, celoživotno nezadovoljstvo. Fokus oskudice je stalno na onome čega nema, što nedostaje, čemu se teži, onome što valja osvojiti, dostignuti, postignuti...Oskudica se bavi onim što ima drugi, ne onim što imam ja.

Svest o izobilju je naše neotuđivo dobro, čak i onda kada grcamo u najsurovijoj materijalnoj oskudici. Baš u njoj, o čemu su nam pričale naše uglavnom siromašne bake, ljudi su ponekad svesniji izobilja podrške, pomoći, solidarnosti, ljubavi, sloge, povezanosti, radosti... Izobilja elemenata koje nam darežljivo i bez računa nudi priroda - vazduha koji udišemo, vode koju pijemo, zemlje koju obrađujemo, vatre koja nas greje...

Izobilja prijatelja, bliskih duša, dirljivih susreta i trenutaka... Svest izobilja uči nas da razvijamo poverenje da će nam doći sve što nam treba kroz ljude koje susrećemo i događaje koje proživljavamo. Izobilje u svemu vidi podršku, pomoć, potporu, podstrek.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.