Izazov: sedam dana bez žaljenja

Da li biste mogli da provedete sedam dana i da se ne žalite ni na šta?

lidija_2013

„Žaljenje ne samo što uništava svačiji dan, nego upropaštava i dan onoga ko se žali. Što se više žalimo to postajemo nesrećniji" - Denis Prager.

Dragi prijatelji,

Da li ste se ikada zapitali koji procenat te retke dragocenosti koju zovemo vreme, trošite žaleći se, kukajući, oplakujući? Da li ste ikada pomislili da bi neobjašnjivi umor i letargija mogli biti u direktnoj korelaciji sa žaljenjem?!

Razlog zbog kog postavljam ova pitanja je sledeći... Prošle nedelje moja prijateljica je krenula u izazov - sedam dana bez žaljenja. A za to vreme ona nije smela da se žali ni u kom slučaju, nego da umesto toga prihvati i posmatra kako njen um reaguje. Bila sam inspirisana njenim izazovom i odlučila da joj se pridružim :-)!

Evo kakvo je bilo moje iskustvo sa izazovom...

Prvi dan je bio brilijantan, jer sam postavila moju nameru za taj dan, koja je uključivala vitalni element - kako želim da se osećam u toku dana... Pametno, znam, jer kada počnete dan sa jasnom namerom kako planirate da se osećate, vi ste više ili manje vođeni. I tako sam počela moj sedam dana bez žalbi put, sa jasnom namerom i torbom alata, spremna, u slučaju da se nešto ' nepovoljno' dogodi... Prvenstveno da moj um zaplovi u znanu i poznatu teritoriju nuđenja konstruktivne primedbe tj. žalbe.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.