Fruit Challenge - voćni izazov

Pojedite 3-4 kg voća dnevno, 300-500 gr zeleniša i šaku orašastih plodova i to je dovoljno prosečnoj osobi sa prosečnim aktivnostima.

Od detinjstva sam znala da ću kad porastem biti voćojed. Bila sam potpuno fascinirana majčinim pričama o onim ultimativnim voćojedima koji jedu samo opalo voće. To podrazumeva da živim u prirodi. Ovde, u gradu, to ne mogu - jedino da počnemo po parkovima da sadimo voće! Ipak, još uvek nisam čist voćojed, još uvek pravim neke kompromise.

Ako u hrani tražite ispunjenje, nadopunu onoga što vam nedostaje u životu na drugim poljima - emocije, finansije, usamljenost, i slično - nikada nećete izaći iz začaranog kruga loših prehrambenih i životnih navika.

Sredite svoj život i srediće se i ishrana. Sredite svoju ishranu srediće se i život. Sve to nekako ide paralelno. Ako imate projekat na kome radite strasno, sa puno volje, elana, ljubavi, imate viziju ishoda, imate uzbuđenje i jedva čekate ujutru da ustanete da nastavite aktivnosti na svom projektu - prizovite taj osećaj u sadašnji trenutak. Da li se uopšte setite da treba da jedete, pa čak i to šta jedete vam tada nije mnogo važno, ali češće na to potpuno zaboravite - ne treba vam fizička hrana, jer ste ispunjeni, „nahranjeni" svojim nadahnućem, svojom inspiracijom, ljubavlju, čistom životnom energijom!

Iako tada „slabo" jedete, ipak imate snage, jak imunitet, ostajete zdravi... ne smeta vam ni kiša ni vetar, sve je potaman - jer se u tom trenutku duhovno i kreativno izražavate, realizujete, ostvarujete. Kaže se - pun entuzijazma, pun energije, ne seti se da jede. Nije da se čovek ne seti - ne treba mu. Setite se, da kada ste zaljubljeni, da li vam i koliko treba hrana? Vrlo malo, jer ste ispunjeni, jer ste srećni.

Bilo bi sjajno kada bismo tako dobro pratili svoj život, tako da jedemo stvarno samo onda kada smo gladni. Ne zato što je neko odredio vreme obroka, već zato što smo „zdravo" gladni. Taj zdrav osećaj gladi je najjači oko podneva - tada je zaista naša vatra varenja najjača i tada je najbolji trenutak da jedemo - do pune sitosti. Ako jedete prirodnu hranu do pune sitosti, nema straha od prejedanja. Ipak, ako je ona prerađena, naročito toplinskom obradom, do prejedanja lako dolazi. Prejedanje je vrlo opasno. Tako se stvara toksičan otpad u telu, zakišeljava se i dolazi do bolesti - pojednostavljeno rečeno.

Hrana, čvrsta, fizička je samo još jedna od zavisnosti u nizu. Sada je samo pitanje koju hranu uzimamo i unosimo u svoj savršen sistem. Na kojoj frekvenciji ta hrana vibrira? Ono smo što jedemo!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.