Blagonakloni prema svojim mislima

Kako da prigrlite i prihvatite sve svoje neželjene strane a da vas ne izbace iz ravnoteže...

"Uh, pa da, znaš čoveče, to je samo tvoje mišljenje." - Faca (Veliki Lebovski)

Prošlonedeljni tekst je govorio o tome zašto nam naši mozgovi izazivaju tako puno stresa i zašto neki od naših najčešćih načina da se nosimo sa time - uopšte ne funkcionišu. Ovaj tekst će vam reći više o načinima koji zapravo funkcionišu...

1. Ne pokušavajte da budete diktator svog uma!

Niko ne želi da živi u Severnoj Koreji. A ipak nekada smo u iskušenju da postanemo Kim II Sung prema našim sopstvenim umovima! Da cenzurišemo sve neželjene misli, da cenzurišemo svaku vest iz spoljnog sveta koja nije u saglasnosti sa politikom partije. Ovo naravno, nije dobra strategija.

Mnogo je bolje da organizujete samog/samu sebe kao demokratiju, sa zdravim ustavom, ustavom koji dozvoljava slobodu izražavanja. A kada se ne slažete sa samim/om sobom, bolje je da budete kao Gandi. Nikad ne koristite nasilje, čak i kada se u popunosti ne slažete. Problem koji može da nastane kada se borite sa samim sobom - je da možete da pobedite. Mir je jedino održivo, dugoročno rešenje - jer vi ćete provesti još dugo vremena sa sobom.

Ukratko: Ne suzbijajte svoje mišljenje!

2. Praktikujte uravnoteženu i toplu vezu sa sobom.

Dakle, ne suzbijate svoje misli i osećanja. Istovremeno, ne treba ni da budete preplavljeni njima. Ne želite da one zauzmu mesto vozača u vašem životu.

Postoji put zlatne sredine. Praktikovanje sabrane, svesne prisutnosti. Da posmatrate sebe, posmatrate svoje misli, ali da ne budete ni preplavljeni ili opsednuti njima, niti da ih ograničavate i borite se protiv njih.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.