Andjeo septembra 2016. godine je sinteza: kako da znate da li ste u horizontali i u vertikali

Sinteza je magija koja svaki delić našeg postojanja lansira u orbitu višeg reda - evo kako da se otvorite za šarolikost i raznolikost svih septembarskih iskustava...

Sinteza je najviši čin kreativnosti. To je kvalitativni iskorak u suštinski novo. To je trenutak u kome se svekolika znana raznovrsnost života neočekivanim obrtom spaja i zaokružuje u nešto potpuno originalno. To je iznenadni zaokret poslije koga više ništa nije isto.

Sinteza stanuje na granici dva ciklusa. Njome se prirodno zatvara niži krug, iz nje prirodno kreće viši krug. To je tačka u kojoj je koncentrovana sva suština jednog kraja, sva srž jednog početka. Sinteza je crta graničnica koju svi pamtimo, koja jasno obilježava etape našeg unutrašnjeg putovanja.

Sinteza je čudotvorni katalizator koji u svakoj krhotini vidi potencijal za cjelinu. Sinteza je čarobna sinergija koja haotičnu gomilu pretvara u savršenstvo i sklad. Sinteza je magija koja svaki djelić našeg postojanja lansira u orbitu višeg reda. Kako god se manifestovala, kao organski spoj nastao od neorganskih elemenata, kao naučno otkriće izniklo iz šarene gomile eksperimenata, kao životno otkrovenje koje nam daje odgovore na naša ključna pitanja, sinteza uvijek dolazi iz mističnih visina.

3 jutarnja rituala koje preporučuje Lujza Hej: Evo kako vaš život zavisi od prvog sata posle buđenja svakog dana...

Sinteza dolazi iz viših sfera našeg bića. Kada će se i kako otvoriti kapija sinteze, nije stvar nekakve odluke. Ključevi nisu u rukama naše slobodne volje. Kao što je cjelina koja se dobija sintezom cjelina višega reda, tako je i sila koja dovodi do čarolije sintetizovanja - viša sila. Sinteza jednostavno dolazi tačno u svoje vrijeme, kao što sunce jednostavno izgrijava tačno u svoj rani jutarnji čas. Kako niko nikada nije naredio suncu da se u čudesnoj hemijskoj igri sa svim biljkama svijeta njegova svjetlost pretvara u zelenilo lišća, tako niko nikada nije odredio da se sintetizuju parčići našeg iskustva, da se spoje djelići naše životne priče, da se materijalizuju u korjenitu promjenu, u markantnu tačku našeg razvoja i rasta.

Najbliži smo sintezi kada smo istovremeno u horizontali i u vertikali. U horizontali smo kada smo otvoreni za širinu i raznolikost svekolikog iskustva. Za staro i za novo, za "važne" i "nevažne" stvari, za prijatna i za neprijatna iskustva, za obično jednako kao i za neobično. U horizontali smo kada umijemo da osjetimo vrijednost svega što doživljavamo bez straha, odbacivanja, procjenjivanja, uporedjivanja... U vertikali smo kada poniremo u svoje dubine i kada uzlijećemo u svoje visine. U vertikali smo kada smo u dosluhu sa svojim višim ja, sa božanskom iskrom koja iskri u svima nama, sa čistom ljubavlju, sa mirom čistog postojanja, sa tišinom kakva se može čuti samo u dubokim šumama.

Sinteza je mjesto kreativnog beskraja, mjesto gdje se slivaju sve naše različitosti, gdje se umiruju, miješaju i povezuju svi, naizgled nespojivi, djelići naše duše i našeg iskustva. Zato se inspirisani andjelom Sinteze, otvorimo za šarolikost i raznolikost svih naših septembarskih iskustava, prepustimo im se i dopustimo da se iz svega doživljenog iznjedri nešto kvalitativno novo.

andjeo_septembra_2016_godine_je_sinteza_kako_da_znate_da_li_ste_u_horizontali_i_u_vertikali_2

 

Snežana Radusinović, akreditovana facilitatorka Igre Transformacije, www.transformisi.me

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.