5 najjednostavnijih pitanja koja nam otkrivaju našu suštinu

Savremeni čovek retko sebi postavlja jednostavna pitanja, a to je upravo ono što nas uči anđeo marta...

Jednostavnost je najkraći put od periferije do centra. Jednostavnost je direktan rez u središte, suštinu, jezgro bilo koje pojave, događaja, iskustva.

Kao što nož brzo sklizne kroz sočnost zrele breskve do same koštice, tako jednostavnost munjevitom brzinom ide kroz slojevitost našeg iskustva do njegove srži. Jednostavnost je zato ekskluzivni put u naše vlastito središte.

I kao što koštica breskve sadrži u malome i stablo i cvjetove i plodove, svekoliki potencijal ove voćke, tako jednostavna pitanja sadrže u sebi sve nama važne odgovore.

Mir u duši, sreća u srcu: 5 načina da radikalno pojednostavite svoj život...

Kada sebi postavimo najjednostavnija moguća pitanja - ko sam, zašto sam, što želim, što osjećam, što me ovoga časa čini srećnim... Tada smo najbliži svojoj vlastitoj suštini. No, savremeni čovjek sebi rijetko postavlja jednostavna pitanja.

Jednostavnost je svojevrsni luksuz modernog doba. Luksuz koji sebi dozvoljavamo samo u najkomplikovanijim situacijama. Kada nas život satjera u ćorsokak bolešću, razvodom, bankrotom, gubitkom bliske osobe...

Tek tada se prisjetimo što zapravo hoćemo od života, zašto postojimo sada i ovdje, što nam je suštinski i odvajkada važno.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.