Učenje i tehnike grčkog mistika Daskalosa u Beogradu

U Beogradu će ćerka grčkog mistika Dskalosa,Panayiota održati dvodnevni seminar i predstaviti duhovna učenja i prakse svog oca.

Čuveni Daskalos bio je grčki mistik i iscelitelj sa Kipra, rođen je 1912. godine, a njegovo pravo ime je dr Stylianos Atteshlis. Daskalos je reč koja na grčkom znači "učitelj". On je osnovao grupu "Istraživači istine" i podučavao je u malom mestu Stoa, na Kipru. Njegove knjige o tehnikama i meditacijama objavljene su na grčkom, engleskom, nemačkom, francuskom, italijanskom, španskom, portugalskom i japanskom jeziku.
Ako bismo sumirali njegovo učenje u tri reči, bilo bi to "bezuslovna ljubav, buđenje, sloboda".
Govorio je: "Budi gospodar svojih misli, osećanja i emocija, a ne njihov rob! Smanji egoizam svoje ličnosti, voli Boga i sva ljudska bića. To je osnova zdravlja i sreće. Oni koji dolaze na predavanja treba da ih slušaju, uče iz njih i usvoje ono što je dobro kako bi unapredili svoje živote. Ljudi ne treba da gledaju na svoje učitelje kao na gospodare ili gurue. Mi moramo da budemo sami svoji gospodari."
Daskalos je svoje životno delo i učenje, prema sopstvenoj volji, preneo ćerki Panayioti kako bi osigurao da se ono nastavi u izvornom obliku. Nakon očeve smrti, 1995. godine, Panayiota je nastavila da podučava grupe na Kipru i održava seminare širom sveta - researchersoftruth.org
DVODNEVNI SEMINAR U BEOGRADU SASTOJI SE OD:
- molitvi
- meditacija
- raznih duhovnih tehnika
- predavanja
- odgovori i pitanja

Obavezne prijave na mejl: prijava.za.seminar2019@gmail.com
Datum održavanja seminara:
subota i nedelja, 14-15. decembar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.