Somatic Experiencing: Uvodna obuka u Beogradu

Uvodna obuka za sve zainteresovane da nauče više o značaju i osnovnim tehnikama rada sa traumatskim iskustvima.

Centar za razvoj i radost vas poziva na Uvodnu Somatic Experiencing (SE) obuku, koja će se održati u Beogradu 25. i 26. januara 2020. godine.

Somatic Experiencing® profesionalni program realizuje se u celom svetu i profesionalcima različitih profesija daje znanja i veštine potrebne za uspešan tretman PTSP-a, kao i razvojnih trauma i trauma od šoka. SE® pristup je telesno orijentisan i pomaže obnavljanju sposobnosti samoregulacije nervnog sistema, i tako ojačava kapacitet klijenta za potpuno uživanje u širokom spektru ljudskog iskustva.

Somatic Experiencing® (SE®) je prirodan pristup isceljivanju, razrešavanju i prevenciji trauma koji je razvio Peter A. Levine Ph.D. Ova revolucionarna metoda podržana najnovijim saznanjima neurologije i psihologije, temelji se na ideji da trauma nije isključivo psihološki fenomen, već kompleks psiholoških i fizioloških reakcija na intenzivno i preplavljujuće iskustvo. „Trauma nije u događaju, već u našem nervnom sistemu.” Naš odgovor na traumatsko iskustvo je pre svega fiziološki i zato trauma ne može da se razreši samo kroz naše kognitivne kapacitete i veštine. U SE radimo sa završavanjem kompleksnog fiziološkog odgovora našeg nervnog sistema koji je iniciran ali se nije završio kada smo bili izloženi opasnosti.

Uvodna SE obuka sastoji se od predavanja, diskusije, demonstracije i nudi značajno lično iskustvo kroz interaktivne vežbe. Obezbeđen je prevod na srpski jezik. Polaznici dobijaju sertifikat o pohađanju dvodnevne uvodne obuke.

Obuku vodi Kavi Gemin, učitelj i kodirektor međunarodnog Kraniosakral Instituta (International Institute for Craniosacral Balancing®) i član međunarodnog predavačkog SE tima Somatic Experiencing® faculty.

Mesto održavanja obuke je u Pop Stojanovoj ulici 4, Vračar, Beograd. Prijave i kontakt osoba je Jelena Marković:
Email: jelena@razvojiradost.rs
FB: Centar za razvoj i radost
Sajt: razvojiradost.rs
Tel: +381 63 241 499

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.