Majndfulnes za decu: nedeljni ciklus radionica

Majndfulnes ili razvoj svesne pažnje je set tehnika za lični razvoj koji se može koristiti i u terapeutske svrhe.

Ako bismo suštinu majndfulnes metode sveli na jednu rečenicu ona bi otprilike glasila ovako: posmatranje i prihvatanje sadašnjeg trenutka bez bilo kakvog procenjivanja i osuđivanja.

Radionice svesne pažnje za decu započinju kratkim intervjuom roditelja i deteta sa voditeljem programa, a nadalje deca dolaze u ciklusu od 8 nedelja, tokom kojih se obrađuju sledeće teme: vežbe se svode na refleksiju i razgovor (razvoj emocionalne pismenosti), vežbe za čula, vežbe pokreta, dijafragmalo disanje, jogu za decu, asertivni način razgovora sa sobom i drugima, vođene meditacije, pozorište pozitivnog i negativnog stava, vežbe fokusa i koncentracije. Susreti su jednom nedeljno u trajanju od 60 minuta u grupi sa maksimalno 8 dece. Deca između susreta dobijaju kratku vežbu koju rade 10-15 minuta svakog dana sa roditeljima do sledeće radionice (MP3 meditacije, vežbe disanja, pokretne ili kreativne vežbe).

Veoma je važno da su roditelji upoznati sa tehnikama i suštinom ove metode kako bi u potpunosti mogli da podrže razvoj svesne pažnje svoje dece i kod kuće. Krajnji cilj jeste da upotreba ovih tehnika deci pređe u naviku. Iz tog razloga u okviru radionica za decu po želji se organizuje i jedan informativni susret samo za roditelje kako bi po završetku radionica ove tehnike uspešno integrisali u porodični život.

Više informacija o ovom Homeplace programu možete saznati na homeplace.rs
Program vodi Marija Leskovac. Informativno popodne za roditelje (uvodni čas) održaće se 11.01. u 16 h.
Radionice će se održavati petkom, od 19.30 do 20.30 časova.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.