Kamp muzičkog zdravlja

Ovladavanje muzičkim instrumentom je izuzetno postignuće koje zahteva godine vežbanja i učenja. Naučne studije pokazuju da su muzičko školovanje i muzička karijera veoma stresni, kako fizički, tako i mentalno, emotivno.

"Svirati s lakoćom" je nov i inovativan projekat usmeren ka mladima koji su na putu profesionalne muzičke profesije. Baziran na nizu radionica u okviru "Kampa muzičkog zdravlja", ima za cilj predstavljanje i uvođenje proširenog i kompleksnog koncepta muzičke edukacije, koji kod nas ne postoji, a u inostranstvu je već uveliko zastupljen.

Uvođenjem novih i kod nas nedovoljno poznatih tehnika, na ovom kampu se radi na psiho-fizičkom usmeravanju i razvoju studenata muzike u cilju kvalitetnijeg napredovanja i izvođaštva, kao i dužeg radnog veka muzičara, koji su često izloženi različitim fizičkim povredama i tegobama.

Dugogodišnje profesionalno iskustvo u inostranstvu i svest o razvoju i napretku novih tehnologija u edukaciji je iniciralo ideju o organizovanju ovakvog kampa u Srbiji. Pored klasičnih instrumentalnih radionica, studenti će učiti kako da neguju "ono unutar sebe", koriste i primenjuju svoje potencijale na najbolji mogući način i slobodno izraze svoje muzičko ja uz pomoć različitih tehnika i psihološkog rada.

Program podrazumeva instrumentalne kurseve za obou, flautu i fagot, u okviru kojih se uči i primenjuje Aleksanderova tehnika (AT), joga za muzičare, pokret kao izraz kroz metodu Pokret 5Ritmova. Sve radionice vode certifikovani instruktori, koji su se internacionalno usavršavali i edukovali i imaju višegodišnje iskustvo u radu.

Profesori instrumentalnih kurseva "Svirati s lakoćom" su vodeći solisti i profesori sa područja bivše Jugoslavije i Balkana, koji su aktivni po celom svetu. Među njima su: Matej Zupan (SLO)- flauta; Sanja Romić Dražić (SRB/ SLO)- oboa; Žarko Perišić (CRO)- fagot. Certifikovani instruktori Body&Mind programa su: Natalija Jović (Aleksanderova tehnika), Milica Zorić - Joga Savez Srbije, Sandra Dimitrijević- pokret 5Ritmova.

Psihološke radionice će voditi naš istaknuti odbojkaš, psiholog i licencirani sportski coach Andrija Gerić.

Čitatelj koji tačno odgovori na pitanje: "Šta je neobično na crtežu logoa kampa Svirati sa lako'om?"dobija 10% popusta na redovnu cenu seminara na sensa@adriamedia.rs.

Više informacija o kampu, radionicama i programu www.playingwithease.sanjaromic.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.