Joga radionica: okreni svoj svet naglavačke

Biti naglavačke je jedan od najuzbudljivijih aspekata joga prakse koji čini da se osećamo mladi u srcu.

Inverzije dovode tok krvi u mozak i povećavaju našu energiju. U inverzijama sve je suprotno od onoga što je bilo najbolji i jedini ispravan način, poznato okruženje je okrenuto naglavačke, udobnost i sigurnost su izazvane. Inverzije simbolizuju obrtanje uobičajenih položaja, utvrđenog reda, obrnutu perspektivu, veštinu i koordinaciju, čin ravnoteže, sve one karakteristike naše ličnosti koje su odvažne i neustrašive.

Stoj na podlakticama je savršen položaj za početnike u inverzijama, jer jača gornji deo tela i jezgro i uči kako da nađemo centar kad smo naopako. Sve ovo nam pomaže da bezbedno radimo i stoj na glavi tj. da razvijemo dovoljno snage u gornjem delu tela kako ne bismo preopteretili vrat u stoju na glavi, a sa druge strane, priprema nas i za, još zahtevniji, stoj na rukama. Na sanskritu ovaj položaj se zove pincha mayurasana i znači paun skupljenog repa, ali se često na srpski prevodi kao paunovo pero.

Napomene: Položaj nije pogodan za početnike u jogi, jer zahteva značajan stepen snage i fleksibinosti ramenog pojasa. Položaj ne bi trebalo raditi u slučaju visokog krvnog pritiska i povreda kičme, vrata, ramena, lakta.

Radionica se održava u subotu 18. januara u 11 časova. Voditeljka radionice je Jelena Filipović, koja se jogom bavi jedanaest godina, a podučavanjem sedam godina.

Rezervacija mesta vrši se putem imejla contact@homeplace.rs ili na tel. 0604433400

homeplace.rs

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.