Jedinstveni doživljaj na Festivalu humanistike, kulture i umetnosti - PAZI ŠTA ČITAŠ!

Četvrti Festival humanistike, kulture i umetnosti, PAZI ŠTA ČITAŠ, u organizaciji HERAedu iz Beograda, održaće se od 23. do 25. maja u Kombank dvorani pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Tokom trodnevne manifestacije biće predstavljeno 30 programa, a u celom projektu učestvuju 54 institucije, među kojima su izdavačke kuće, instituti, muzeji, biblioteke, fakulteti... Festival koji se održava već četvrtu godinu zaredom proučava godišnju izdavačku produkciju Srbije, sistematizuje, vrednuje, afirmiše i pruža na uvid javnosti najznačajnije knjige kao važan segment kulturne baštine Srbije. Osim toga, ova manifestacija okuplja akademsku publiku koja u prostoru rezervisanom za festival može da nađe 800 najznačajnijih knjiga svrstanih u 10 obasti: istorija, sociologija, filozofija, psihologija, ekonomija, lingvistika, arhitektura i dizajn, vizuelne i scenske umetnosti, muzika i slobodno vreme.

Prvog dana festivala, u četvrtak, odmah posle svečanog otvaranja u 12 časova, biće dodeljene nagrade u tri kategorije: za knjigu koja ima trajnu vrednost ili ostvaruje važan naučni doprinos, za knjigu koja doprinosi inovativno-obrazovnoj praksi i za vredno reprint izdanje knjige čija vrednost i aktuelnost odoleva vremenu. U konkurenciji za nagrade ravnopravno učestvuju knjige izdavača, fakulteta, biblioteka, muzeja i instituta. Predsednik žirija je prof. dr Aleksandar Jerkov.
Program je organizovan u tri tematski razdvojena dana – Jedinstvo suprotnosti (četvrtak, 23. 5), Dizajniranje kulture (petak, 24. 5), TRADICIJA Pro futuro (subota, 25. 5) – a posetioci mogu doći između 10.00h i 21.00h.

Mesto: Kombank dvorana

Ulaz je slobodan za sve.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.