Dramsko akrobatska predstava za decu: "Miševi i mačke naopačke"

Predstava za decu "Miševi i mačke naopačke" osmišljena je kao kombinacija dramskih elemenata i akrobatike, omogućujući deci da uživaju u kvalitetnim stihovima na prijemčiv način.

"Miševi i mačke naopačke" je predstava koja predstavlja kombinaciju dramskih elemenata i akrobatike, a održava se 29. jun 2019. u Dečjem Kulturnom Centru u Beogradu, u Takovskoj 8.

Tekst je rađen po delu akademika Luke Paljetka, koji je jedan od najznačajnijih pisaca za decu sa ovih prostora. U eri u kojoj deca nemaju mnogo prilike da zavole značajnu poeziju ova predstava im omogućava da uživaju u kvalitetnim stihovima na njima zanimljiv igrovni način. Borba između malog i velikog, gde mali uvek biva mudriji, poput crtaća kao što su Tom i Džeri, pružamo deci priliku za identifikacijom, gde se i kroz umetnost osnažuju da prožive svoje unutrašnje svetove. Značajan kvalite ove predstave je i povezivanje sporta - fizičkog aspekta sa umetnošću.

Kao dominantan rekvizit koristi se takozvani vazdušni obruč, koji može da se podiže i spušta, njiše i rotira, preskače, obrće i visi naglavačke. Na taj način se otvara neizmeran prostor telesnog izraza primerenog dečjem senzibilitetu. Jedna glumica na sceni tumači tri lika : mačku, miša i naratora.

Deca se upoznaju sa jednom potpuno nesvakidašnjom formom za dečije pozorište - monodramom sa elementima akrobatike. Autorski tim čine Draginja Mileusnić - glumica, Milena Radić - profesor književnosti i instruktor vasdušnih akrobacija i Marko Jovičić - pozorišni reditelj i stručni saradnik pozorištanca "Puž" u Beogradu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.