Strast je lek za stres

Seksualna energija je izvor kreativnosti i sreće − zato poslušajte naše savete i krenite na put njenog oslobađanja dodirom, masažom i ljubavlju prema sebi.

Živimo u vremenu kada smo zasuti seksualnim sadržajima na svakom koraku - od reklama, muzičkih spotova, modnih časopisa, preko televizijskih programa i pop kulture, pa zvuči pomalo apsurdno da je potrebno raditi na buđenju seksualnosti. Ali seksualnost koju je potrebno probuditi jeste ona iskonska potreba svake žene za užitkom, osećanjem prijatnosti i upoznavanjem sa sopstvenim sklonostima, koje mogu biti u suprotnosti sa porukama društva o tome kakve bi trebalo da budu i u čemu bi trebalo da uživaju.

Seksualna energija je životna energija i jedna od najkreativnijih sila u našem životu. Dobro usmerena, osobi obezbeđuje osećaj sreće i ispunjenja, pa se zato u mnogim kulturama i religijama smatrala opasnom jer je takvim pojedincem teže manipulisati. Drugi problem je taj što se ženska i muška seksualna energija znatno razlikuju - dok se muškarci energetski prazne orgazmom, za žene je on energetski punjač. Ali s obzirom na to da su organizovane religije bile pod vođstvom muškaraca, principe koji su dobri za muškarce primenjivali su na žene i time im uskratili esencijalan deo potreban za razvoj. Kada znamo u kakvom su podređenom položaju tokom istorije bile žene, da im je jedna od glavnih uloga bilo rađanje, a nevinost na visokoj ceni, i tome dodamo sve tabue o divljoj ženskoj prirodi i strah od menstrualne krvi, nije ni čudo što se većina žena bori sa svojom seksualnošću.

Naravno, tu su i dvostruka kulturološka merila - za muškarca je pohvalno ako ima izražen libido i veći broj partnerki, a žena koja otvoreno pokazuje svoje uživanje u seksu i ima veći broj partnera izložena je preziru i neodobravanju okoline. Nije ni čudo što veliki broj žena ima seksualne blokade. Dobra vest je da svoju seksualnost možete probuditi jednostavnim vežbama koje korene imaju u istočnim metodama kultivisanja seksualne energije: taoizmu i tantri. Ali krenimo redom. Prvo ćemo se upoznati sa faktorima koji ometaju buđenje seksualnosti. Dok ih čitate, pokušajte da osvestite koliko oni mogu da se primene na vas.

Čak i bebe uživaju u dodirivanju intimnih delova tela - iako ne znaju ništa o seksu, znaju da prepoznaju prijatnost. Roditelji često greše dajući im signale da to nije prihvatljivo ponašanje - umesto da ih nauče da je u redu da istražuju svoje telo kada su sami, govore im da je to fuj i neprihvatljivo ponašanje. Samim tim, trajno vežu osećanje srama za genitalije i užitak. Uostalom, po čemu je lakat u redu, a vagina bljak?

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

14/07/2015 Luka3rd
Lakat i vagina su isto? Kakv je ovo tekst? Šta pokušava da nas nauči? Da idemo goli, da se pipamo po genitalijama pred svima? Na plaži? Da je ok kucnuti nekoga među noge, umesto po laktu ako želimo da ga zamolimo nešto u prodavnici? Da možemo veginu pokazivati i pipati kao uši? Da je u redu da deca uđu u seksualne odnose čim pre? U osnovnim školama? Osetljive, intimne, teme treba pažljivije obrađivati od tih prostih poređenja... Udeo u dvostrukim standerdima najviše ima sama biologija, kontrola porekla potomstva i druge stvari koje daleko prethode ovoj civilizaciji kakvu je danas poznajemo!
26/05/2015 Luka3rd
"...za muškarca je pohvalno ako ima izražen libido i veći broj partnerki, a žena koja otvoreno pokazuje svoje uživanje u seksu i ima veći broj partnera izložena je preziru i neodobravanju okoline..." to nije kulturološko, nego biološko nasleđe.