Seks je portal do univerzalne energije

Kružne linije su u svetoj geometriji ženski princip, ravne linije su muški princip. Tek kada se one dovedu u pravilan međusobni odnos dobijamo univerzum.

Sveta geometrija se koristi za izgradnju sakralnih građevina i u njoj geometrijski oblici kao i brojevi dobijaju sakralnu važnost, dodeljuje im se simbolička funkcija i oni postaju put ka uzvišenom. Ako počnete samo malo dublje da istražujete kosmogoniju pojedinih velikih religija, zateći ćete isto verovanje koje se nalazi i u većini paganskih religija. Bog je svet, a to znači kompletan univerzum, stvarao koristeći geometrijska pravila. Ali ovo mišljenje, da bog, odnosno stvaralački princip prirode, koristi geometriju deli sa teolozima i sam vrh naučne elite: Pitagora, Fridrih Gaus, Johan Kepler, Nils Bor, Tesla. Plutarh pripisuje Platonu rečenicu: "Bog geometrizuje prirodu", a Kepler, veliki naučnik a istovremeno i vrhunski astrolog govori: "Geometrija je praobrazac lepote sveta."

U osnovi svete geometrije leži princip da, ako crtate krugove po određenom redosledu, možete napraviti skicu univerzuma, svih njegovih dimenzija. Za nju su vam dovoljni šestar i uglomer, simboli slobodnih zidara. Pretpostavlja se da je jedna od vrhunskih tajni masona, znanje koje skrivaju ili čuvaju, sadržano upravo u geometrijskom dijagramu Šare života, tj. Metatronove kocke, koja malo drugačije prikazuje istu geometrijsku pravilnost.

Šta je, dakle, ta sveta geometrija? Nacrtajte prvo osnovnu šaru koja se naziva Cvet života. To je potencijalno beskrajna slika koju predstavljaju krugovi, istog poluprečnika, koji se seku tako da je njihov presek jednak poluprečniku ovih krugova, a da se centar svakog od kruga nalazi na najudaljenijoj perifernoj tački preseka. Princip umnožavanja krugova je koristi bilo koja ćelija kada počne da se deli i umnožava. Taj presek dva kruga naziva se vesica piscis. Ovaj geometrijski simbol postaje religijski simbol prvih hrišćana.

Kada krugovi stvore sliku koja podseća na dečje crtanje cveta sa šest latica - dobili ste mustru geneze. Rašireno je mišljenje i interesantna podudarnost da se opis geneze iz Biblije može prikazati uz pomoć svete geometrije.

Važno je napomenuti da krugovi koje crtamo predstavljaju trodimenzionalne kugle projektovane na dvodimenzionalnu površinu papira. Kada se ređanje kugli nastavi nešto duže od sedam dana, tj. sedam koraka, dobija se Cvet života. Reprezentacije Cveta života su, osim u egipatskom Ozirisovom hramu u Abidosu, pronađene i u Zlatnom hramu u Indiji, džamijama na Bliskom istoku, starim rimskim naseljima u Turskoj, u Španiji, u kineskom Zabranjenom gradu, Maroku, Libanu, Peruu, Meksiku i Austriji. U nekom od svojih oblika naći ćete ovaj dijagram, više ili manje prerušen estetskom ulogom, svuda gde i ljudsku civilizaciju. To je uvek religio­zni simbol par excellence.

Sledeći red kugli koji se dodaje vrlo često je smatran tajnim, mističnim znanjem, a ta šara se naziva Voće života. Ove šare su tako poznate i od prvih vizuelnih znakova koje su nam naši preci ostavili i javljaju se širom zemljine kugle. Iz voća života spajanjem centara svih krugova dobija se Metatronova kocka. Sada pred vama leži nacrt apsolutno svega. Ove geometrijske odnose i oblike ponavlja kako struktura atoma, tako i jajna ćelija kada nakon oplodnje počinje deobu. Ovaj crtež ponavlja suncokretov cvet kada razmešta semenke, ponavljaju ga elektromagnetna polja i ponavljaju ga umetnička dela jer je u njemu ucrtan i zlatni presek, koji se sa zlatnom spiralom može pronaći na najrazličitijim mestima u prirodi - od našeg tela do biljaka i životinja, u zakrivljenosti morskih talasa, vrtlozima uragana i dalekih galaksija.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.