Šamanska učenja o seksualnosti: kako da povećate svoj erotski IQ

Tajna kvalitetnog seksualnog života nije u seksualnim akrobacijama, ključno je ono što se događa u našem umu, a čega često nismo ni svesni...

Kolika je vaša erotska inteligencija? Kako dosegnuti svoj puni potencijal? Kako evoluirati u seksualno zrelu osobu? Ove i brojne druge odgovore potražili smo u dve naoko suprotstavljene nauke, koje se zapravo upotpunjuju - u zapadnjačkoj medicini, koju praktikuju seksualni terapeuti, i Quodoushki, predivnim šamanskim učenjima i ljubavnim tradicijama američkih domorodaca. Obe nas podstiču na istraživanje seksualnog ‘ja', iskrenost prema sebi i otvorenost prema partneru jer je to jedini način da svom intimnom životu damo pravu energiju.

Iako je savremeno društvo hiperseksualizovano i pridev „seksi" čujemo svuda, mogli bismo pogrešno da zaključimo da smo nakon više vekova tabuiziranja te oblasti konačno slobodni i seksualno zreli. Ali, da to nije tako, uveravaju nas Ida Šamanović, zagrebačka psihoterapeutkinja i seksualna terapeutkinja, i Amara Čarls (Charles) iz SAD, specijalista u oblasti intimnih odnosa i sertifikovana učiteljica Quodoushke, drevnih znanja o seksualnosti baziranih na šamanskim učenjima.

Ljubav, privlačnost i seksualna intimnost: kako se razlikuje zaljubljenost od ljubavi...

Seksualna ili erotska inteligencija je, napominje dr Šamanović, mnogo više od naglašavanja oblina, izazovnog oblačenja, informisanosti o biologiji razmnožavanja ili pak znanja o seksualnim tehnikama i položajima. „To je sinteza kognitivne, emocionalne i duhovne inteligencije u sferi seksualnosti. Ona obuhvata osvešćenost sopstvene seksualnosti, unutrašnjih osećanja, potreba i funkcionisanja, kao i sposobnost za otvoreni razgovor s partnerom. Jednako je važna i informisanost o seksualnosti bazirana na naučnim činjenicama, a ne sveprisutnim, pogrešnim mitovima", obrazlaže terapeutkinja.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.