Novo naučno istraživanje: evo kako jagode, borovnice i crveno vino mogu da poprave vaš seksualni život

Hrana bogata flavonoidima smanjuje mogućnost erektilne disfunkcije kod muškaraca - evo o kojim namirnicama je reč!

Muškarcima koji konzumiraju hranu bogatu flavonoidima preti znatno manji rizik da se suoče sa neuspehom u krevetu, pokazalo je istraživanje objavljeno u magazinu "American Journal of Clinical Nutritiony" - manji čak i od onog koji se javlja kod muškaraca koji redovno vežbaju, navode stručnjaci.

U studiji je učestvovalo 25.000 muškaraca, a analizirani su podaci od 1986. do 2016. godine. Oko 36 odsto ispitanika tokom ove studije navelo je da ima probleme sa postizanjem erekcije. Istraživači sa Harvarda i Univerziteta Istočne Anglije u Velikoj Britaniji ustanovili su da između grupe muškaraca sa najvećom količinom flavonoida u ishrani i grupe sa najmanjom količinom dolazi do razlike u erektilnoh disfunkciji i to od devet do jedanaest odsto.

Seksualna komunikacija: kako pomiriti različite seksualne želje partnera...

Pozitivno dejstvo bilo je najizraženije kada su muškarci konzumirali hranu sa tri tipa flavonoida: antocijaninima, flavonima i flavanonima. Njih pretežno sadrže jagode, borovnice, crveno vino, jabuke, kruške i citrusno voće.

Vodeći stručnjak Edin Kasidi preporučuje unos od nekoliko porcija ovih namirnica nedeljno. Njihovo blagotvorno dejstvo na seksualni život dodatno pojačava bavljenje fizičkim aktivnostima, koje pospešuju protok krvi kroz organizam.

novo_naucno_istrazivanje_evo_kako_jagode_borovnice_i_crveno_vino_mogu_da_poprave_vas_seksualni_zivot_1

Izvor: B92

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.