Koliko i kako velika razlika u godinama između partnera može da utiče na ljubavnu vezu

Verovanje da muškarci i žene s godinama gube seksualnu moć nije ništa drugo do veliki mit...

S godinama naše telo počinje drugačije da funkcioniše, što ne znači da i seksualna moć opada, već samo počinjemo da je doživljavamo drukčije. Nataša Barolin Belić, seksualna terapeutkinja i savetnica za partnerske odnose smatra da upravo zato velika razlika u godinama između partnera u nekim situacijama može biti pozitivna...

Na razgovor mi je došao muškarac s razmišljanjima o vezi koju je nedavno započeo. Naime, ima partnerku koja je mlađa od njega, čak dvadesetak godina, i on se pita hoće li ta veza uspeti zbog njegovih godina. Plaši se da će doći do situacije kada će ona i dalje biti zainteresovana za seks, a da on više neće moći da vodi ljubav s njom. Iako je on u pedesetim a ona u tridesetim, dobro se razumeju.

Kaže da je ona zrela žena, koja već ima iskustvo života s muškarcem. On iza sebe ima bračno iskustvo, međutim u njemu nije bilo harmonije jer su on i bivša supruga bili dosta različiti, pa su stalno upadali u nesporazume i svađe. Sa sadašnjom partnerkom situacija je drugačija. Njih dvoje cene slične vrednosti, i imaju slične stavove o životu. Raduju ih slične stvari, i lako se dogovaraju kada bi trebalo da idu negde, ili kad žele zajedno da provedu deo dana, ili vikend.

Kaže da razgovaraju o osećanjima, i ni jedno ni drugo nije pod "ružičastim naočarima", ne gledaju jedno drugo kroz filter koji ulepšava dobre strane a umanjuje one loše... Imaju osećaj da jedno drugo prilično realno doživljavaju, i upravo to im i odgovara. Ipak, on se pita da li je razlika od toliko godina bumerang koji će im se vratiti i oboje ih pogoditi.

Najviše ga zabrinjava seksualna (ne)moć jer misli da je seksualna moć jedna od prvih funkcija koja se s godinama smanjuje, ili više "ne funkcioniše" kako treba.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.