Ključevi ljubavi za potpuno uživanje

Nakon godina vođenja ljubavi na konvencionalan način, nije lako odlučiti se i krenuti putem tantre. No takav se način vođenja ljubavi može učiti postepeno. Rečima Diane Richardson: „Promena načina vođenja ljubavi je umetnost – to je putovanje a ne trenutna promena. Sastoji se od malih koraka“.

Ključevi ljubavi za potpuno uživanje

Ključevi ljubavi za potpuno uživanje

U svojoj knjizi Richardson te korake naziva ključevima ljubavi te ih detaljno opisuje. Svaki ključ pomaže nam da budemo svesni trenutka i prisutni u sopstvenom telu. Nemoguće je početi primenjivati sve ključeve odjednom, kaže Richardson, umesto toga ona savjetuje da isprobate one ključeve koji vam se čine najzanimljivijim i najprivlačnijim te postepeno uvodite nove. Evo nekoliko jednostavnih ključeva koje možete isprobati kako biste započeli putovanje u svet tantre:

1. Gledanje u oči

Oči su zaista ogledalo duše. One su moćni kanali kojima putuje seksualna energija. Kada su nam oči otvorene, znamo gde smo i s kim smo, drugim rečima – potpuno smo prisutni u trenutku. Osim toga, kad gledamo u oči partnera, razmena seksualne energije postaje vitalnija i dinamičnija. No ništa ne treba forsirati. Ako iz nekog razloga ne možete da gledate partnera u oči, neka vam barem lica budu blizu, okrenuta jedno prema drugome, tako da vam se dodiruju čelo ili nos.

2. Disanje

Disanje je jedna od najvažnijih komponenti kako meditacije, tako i tantričkog vođenja ljubavi. Najbolje je disati polagano i duboko. No na početku nije toliko važno pokušati  da kontrolišete dah, koliko je važno biti svestan svakog udaha i izdaha. Zašto je disanje toliko važno? Ono nam pomaže da se odvojimo od misli, od uvek zaposlenog uma te da budemo prisutni u trenutku. Disanje nas povezuje s našom životnom energijom. Pratite li tokom seksa svoje disanje, primetićete da ono postaje pliće i ubrzanije što se više približavate orgazmu. Usporavanje disanja i koordinacija udaha i izdaha s partnerom pomoći će vam da smanjite seksualnu napetost te produžite vreme vođenja ljubavi.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.