Kako da se otvorite za ljubav: jedan nerv u telu podstiče seksualnu želju

Ukoliko imate problem sa intimnošću, potrebno je da aktivirate nerv u telu koji će vam pomoći da se otvorite ka ljubavi i podstaknete seksulanu želju.

Potreba za bliskošću, intimnošću i ljubavlju neretko je blokirana odbrambenim stavom i „dizanjem zida” između nas i drugih.

Prema rečima Majka Lusade, psihoseksualnog terapeuta, kako bismo otklonili poteškoće ovog tipa, potrebno je da aktiviramo deo mozga u frontalnom korteksu, naše tzv. "unutrašnje oko" - vagus nerv, koji utiče na svakodnevno psihofizičko zdravlje.

Kako da se hranom izborite sa impotencijom: spisak namirnica koje utiču na jačanje libidaKako da se hranom izborite sa impotencijom: spisak namirnica koje utiču na jačanje libidaŠiroko rasprostranjeni problem impotencije može znatno da se poboljša pojedinim namirnicama.

Ovaj nerv daje telu instrukcije da se opusti, stavljajući do znanja da je bezbedno prepustiti se intimnosti.

Ipak, ako se osećamo nesigurno, znači da je aktiviran limbički sistem i zato treba da primenjujemo klasične vežbe opuštanja koje će nam pomoći da se otvorimo za druge.

Izvor: Lovesensa

procitajte-jos3

Kako da se oslobodite stresa za 10 sekundi: čudesna tehnika sa palcem oslobađa nerv vagus

 

Ljudsko telo neverovatan je "sistem" o kojem konstantno otkrivamo nove stvari. Tako saznajemo i da duvanje u vlastiti palac može biti izuzetno korisno.

Pod stresom ste i dali biste sve kada biste našli način kako da trenutno olakšate pritisak koji osećate sa svih strana? U tome vam može pomoći – tehnika duvanja u vlastiti palac.

Kako da pročistite grlenu čakru (Vishudi) - refleksologija koja leči i bolno grloKako da pročistite grlenu čakru (Vishudi) - refleksologija koja leči i bolno grloAktivirajte snagu sopstvenog tela za isceljenje - tačka grla na stopalu reaguje na masažu i deblokira energiju.

Naime, ova tehnika stimuliše rad vagusa, dva ekspanzivna nerva u telu, od kojih se svaki proteže sa jedne strane tela, krećući od moždanog tkiva prema vratu i nastavlja se kroz gruidni koš i abdomen. Stimulisanje vagusa usporava rad srca, što smanjuje osećaj stresa i smiruje vas.

Refleksologijom protiv bolova: šta se dogodi u vašem telu kada povučete prst i držite ga 60 sekundi (VIDEO)Refleksologijom protiv bolova: šta se dogodi u vašem telu kada povučete prst i držite ga 60 sekundi (VIDEO)Refleksologija je jednostavna metoda protiv bolova koja je osvojila svet! Isprobajte i vi njeno magično dejstvo...

Palci nisu ni blizu ta dva važna nerva, ali uz pravilnu tehniku mogu pomoći u njihovom stimulisanju. Šta treba da uradite? Stavite palac u usta (kao beba kada sisa palac), okružite ga što jače usnama kako biste stvorili vakuum pa jako dunite trudeći se da nimalo vazduha ne prođe sa strane.

Ovakva tehnika duvanja u palac stvara pojačani pritisak unutar abdomena i grudi, što stimuliše nerv vagus, koji na taj način usporava otkucaje srca, a to se događa zato što pokušavate da izdahnete kroz blokirani disajni put.

Izvor: Zadovoljna

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.