Jedina tajna prave ljubavi: 9 mitova o erotičnim romansama koje treba da zaboravite

Ako težite kvalitetnom odnosu, zaboravite na sve obrasce ponašanja u vezi koje ste do sada naučili, već se prepustite i stalno komunicirajte. U čemu još leži ključ dobrih romantičnih veza...

Naš stav o kvalitetnoj vezi stvara osnovu za procenu našeg zadovoljstva u vezi i određuje naše stavove o dugoročnoj kompatibilnosti s partnerom. Još od našeg detinjstva, porodica i društvo nam oblikuju određena uverenja o tome šta je potrebno za zadovoljstvo odnosom i dugovečnost veze.

Zapravo sva ta uverenja ne moraju biti tačna i mogu nam stvoriti sliku o poželjnim obrascima ponašanja koji za našu vezu uopšte ne moraju biti važni. Stoga u nastavku pročitajte nekoliko čestih mitova o ljudskim odnosima i vezama.

Ako je vaša veza bila "suđena", ona će jednostavno funkcionisati - veze su nešto što ne možemo prepustiti da se odvija svojim tokom, kao što se ni brod ne može prepustiti vetru. Vezama treba upravljati i ne dopustiti da postanemo pasivni. Ništa nije trajno ako se ne održava pa tako ni privrženost i privlačnost neće trajati u slučaju da partnera uzimamo "zdravo za gotovo!

Da li je humor seksi: zašto žene žele duhovitog muškarca za partnera...

U početku veze izbegavajte da izražavate nezadovoljstvo - u prvoj fazi odnosa svakako je poželjno postaviti i odrediti očekivanja u vezi s ulogama i zadacima u vezi, ali i sasvim uobičajenim stvarima koje smatrate važnim. Ako je vaš partner kasnio na većinu sastanaka, a vi mu ne kažete ništa, on će to shvatiti kao poruku da vam uopšte ne smeta njegovo kašnjenje. U slučaju da vam smeta njegovo kašnjenje, morate o tome da razgovarate čak i na drugom ili trećem sastanku, izražavajući konstruktivan komentar vezano za to.

Parovi treba da imaju seksualni odnos u određenom broju dnevno, nedeljno ili mesečno - jedan od najčešćih uzroka nezadovoljstva među parovima su nerealna očekivanja. Ako mislite da bi trebalo da imate polni odnos tri puta nedeljno, a vi i vaš partner ste ga imali samo jednom, možda pomišljate da nešto nije u redu iako verovatno nema razloga za brigu.

Učestalost seksa zavisi od seksualnog nagona oba partnera i, još više, o stvarnim okolnostima i mogućnostima. Ako mislite da nemate seksualni odnos dovoljno često, proveravanje sa prijateljima koliko često ga oni praktikuju je sasvim besmisleno i nepotrebno. Porazgovarajte direktno sa svojim partnerom.

On zna šta da učini kako bi vas iznervirao - iako pretpostavljamo kako bi naši partneri trebalo da budu u stanju da čitaju naše misli, nauka tek treba da dokaže postojanje telepatije, čak i među parovima koji su duže u vezi. Da, vaš partner je verovatno svestan da je učinio nešto što vas je uznemirilo, ali verovatno je učinio hiljadu stvari koje su te uznemirile od početka veze, tako da ni on sam sigurno nije svestan čime vas tačno može uznemiriti i šta je ovog puta uradio što bi vas iznerviralo. Nemojte "kuvati u sebi" i čekati da prizna da je pogrešio. Samo mu recite zašto ste nervozni i tako uštedite vreme i živce.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.