Chuluaqui Quodoushka - šamansko učenje o seksualnosti

Chuluaqui Quodoushka učenje je inspirisano drevnim tradicijama američkih šamana, naroda kao što su Olmeci, Maje i Tolteci. Ono nas uči kako da se povežemo sa svojim prirodnim seksualnim osećanjima s kojima smo izgubili dodir...

Prema Quodoushki postoji devet tipova žena, što se određuje prema ženinoj genitalnoj anatomiji. Ona je važna jer od nje zavisi koliko je vremena potrebno da postignete orgazam, koliko traju, i kako uopšte doživljavate orgazme. Takođe, od nje zavisi i to kakav je vaš ukus, odgovara li vam više oralni seks od penetracije... Otkriva zašto u određenim stimulacijama više uživate, kao i to šta vam najviše odgovara. Genitalna anatomija se određuje prema položaju erotskih zona koje mogu biti smeštene bliže ili dalje jedna od druge. Zašto svaka žena preferira drugačiju vrstu užitka? Nekoj je ženi potrebno manje od jednog minuta da doživi orgazam, dok drugoj je pak potrebno i oko pola sata... Svaki tip ima svoje prednosti. Kada ih otkrijete i kada upoznate anatomiju svog partnera, svet seksualnog užitka se otvara kao na dlanu.

Quodoushka razlikuje i devet različitih vrsta orgazma za koje veruje da mogu imati iscjeljujuće moći, a nazvani su intrigantnim nazivima poput "vatra", "voda", "vetar", "talas", "potres"... Sposobnost doživljavanja orgazma, prema verovanju Indijanaca, je dar Velikog Duha koji nam je dat kako bi iskusili užitak i dobili znanje o tome ko smo. Kad god doživimo orgazam, dobijamo mogućnost da se spojimo sa "izvorom", moćnom energijom koja nas je stvorila. Kada se orgazmička energija izražava lepotom i ljubavlju - ona deluje na sve u našem životu.

Amara Čarls, američka učiteljica Quodoushke i stručnjak na području intimnih i seksualnih odnosa, u svojoj 25-ogodišnjoj praksi podstakla je brojne muškarce i žene na put osveštavanja autentičnosti i prirodnosti u seksualnosti. Ona im je pomogla u pomicanju granice svesti, i razotkrivanja novih dimenzija povezanosti u intimnim odnosima. A kako je Quodoushka ušla u njen život?

"Pre mnogo godina sam bila snažna, poslovna žena, radila sam u Holivudu i mnogo zarađivala, ali sam u vezama bila nezrela i bez samopouzdanja. Nisam znala da kažem šta želim. Tek kasnije sam naučila da potpuna sreća dolazi onda kada se usudimo da poželimo i izrazimo sopstvene intimne misli. Sa Quodoushkom me upoznala jedna prijateljica. Tada sam spoznala to da želim da budem srećnija u životu. S tom mišlju sam krenula u istraživanje starih znanja koja su mi pomogla da otkrijem svoju autentičnu prirodu, i naučim da je izrazim lepotom i snagom kakvu mi žene imamo", rekla je Amara.

Inače, ona je održala radionice na temu erotske inteligencije žene u Hrvatskoj. "Iznenadilo me je koliko su nedužne i nevine žene u Hrvatskoj. Mislim da je njihova sramežljivost divna, atraktivna, i osetljiva, ali postoji još mnogo strana koje bi žene trebalo da žele da pokažu a koje ne dobijaju svoju šansu za to (divlja, snažna ili ponosna...). Zato mi je bilo vrlo interesantno da gledam kako se žene otvaraju i međusobno dele stvari o kojima nisu nikada pričale.

Uvidele su da u tome nisu same, da za podršku imaju jedna drugu, a izražavanje mišljenja i osećanja na njih je delovalo isceljujuće", izjavila je Amara. Pružila im je smernice u otkrivanju autentične žene u sebi, kako da izraze žensku mudrost, kako da prodube i obogate svoje seksualne odnose, i kako da neguju svoju ženstvenu energiju kako bi vodile vitalniji život.

Vesna Ercegović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.