9 promena koje donose godine: kako izgleda ljubavni i erotski život nakon 40. rođendana

Iako zvuči obeshrabrujuće, seksualni život nakon četrdesete tek će da procveta.

Nije tačno da nakon 40 godina seksualni život počinje da nestaje, a seks prestaje da pruža zadovoljstvo. Stručnjaci se slažu – upravo je suprotno. Međutim, ne može se prikriti da se u srednjim godinama stvari verovatno menjaju, a takođe i seks. Da li su ove promene na gore? Ne nužno, ali vredi znati na šta se treba pripremiti. Može se ispostaviti da će seks nakon 40 godina biti najbolji u vašem životu!

5 načina za bolju seksualnu povezanost sa partnerom: evo da pojačati erotsku energiju5 načina za bolju seksualnu povezanost sa partnerom: evo da pojačati erotsku energijuKada razmišljate o seksu, biste li rekli da je intimnost ono što vam prvo pada na pamet? Pomoću ovih pet saveta produbićete…

"Život počinje posle četrdesete" - a šta je sa seksom? Ova stara mudra poslovica dobro funkcioniše u životu, čak i ako mislimo na seks. Kao što naučnici dokazuju nakon četrdesete ljudi mnogo više uživaju u intimnim odnosima nego što su u dvadeset ili trideset godina. Interesantno, četrdesetogodišnjaci imaju najviše seksa od svih uzrasta! Kako to objasniti? To je povezano s činjenicom da su se žene nakon 40-ih godina rešile kompleksa i prestale brinuti o nesavršenostima koje su ih pre nekoliko godina ometale u seksualnom životu. One se ne stide da nose seksi donji veš i hrabrije su u eksperimentima u spavaćoj sobi. Žele da uživaju u životu i da ne brinu o stvarima na koje ne mogu da utiču. Četrdesetogodišnjaci su profesionalno zadovoljni, imaju stabilnu finansijsku situaciju i najčešće odraslu decu.

10 magičnih tajni tantričkog seksa: saveti za nezaboravno zadovoljstvo10 magičnih tajni tantričkog seksa: saveti za nezaboravno zadovoljstvoTantra kao duhovno učenje i praksa otkriva tajne i vrednosti seksa, erotike i emocija, koje spajanjem energija u jednu donose…

Otvorenost, nedostatak kompleksa, svest o vašem telu i vrednostima, više spremnosti za seks - šta više želite da procveta vaš seksualni život? Nema više sramote i ograničenja. Ovo je vaše vreme i iskoristite ga najbolje što možete. Ne stidite se kupiti seksi donji veš - izbor je ogroman. Da li vam je dosadila klasična seksualna poza? Probajte nove stvari za koje nikada niste čuli! Kamasutra je zaista rudnik novih ideja.

Pogledajte u nastavku na koje se promene morate pripremiti ako ste zakoračili u četrdesete.

1. Biće vam potrebna duža predigra. Hormonske promene nakon 40. godine života mogu dovesti do toga da vama i vašem partneru bude potrebno duže i intenzivnije stimulacije tokom predigre.

2. Prekidi u seksualnom životu će biti prirodni. Vaš libido će se promeniti i to je normalno. Čak i duže pauze ne bi trebalo da vam smetaju, osim ako su uzrokovane problemima o kojima ne razgovarate sa svojim partnerom.

3. Vaša želja za seksom će rasti. Posle četrdesete godine, mi smo željni eksperimenata i novih iskustava, testiramo ono što ranije nismo imali hrabrosti.

4. Intimne infekcije se dešavaju češće. Za razliku od izgleda, rizik od intimnih infekcija povećava se u srednjim godinama. Krivicu snose lekovi, promenjeni rad hormona i sve manje korišćenje kontracepcija.

5. Napori za dobijanje deteta mogu biti zamorni. Zato što obično traju duže nego u ranoj mladosti. Žene, koje se danas sve češće odlučuju za rađenje deteta oko 40. godine, moraju računati da će ... trajati.

6. Seksualni odnosi će biti duži. To je zbog toga što muškarci srednjih godina imaju veću sposobnost da kontrolišu svoje telo i produže odnos.

7. Možete češće doživljavati orgazam. Iskustvo, veće samopouzdanje i sloboda u krevetu pogoduju orgazmima. Stručnjaci kažu da žene starije od četrdeset godina stiču vrhunsku sposobnost koju nikada ranije nisu imale.

8. Možete se žaliti na suvoću vagine. Nivo estrogena opada sa godinama, što može dovesti do manje hidratacije intimnog okruženja. Rešenje je jednostavno - specijalna krema ili mast sa estrogenom.

9. Fokusirajte se na druge oblike intimnosti. Seksolozi upoređuju sredovečni seks sa ukusnim obrokom nasuprot brzoj hrani, seksu u mladosti. Otkrićete druge načine da uživate u bliskosti vašeg partnera i ... to će vam dobro doći.

Izvor: Ženski magazin

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.