Kako obojiti kosu u plavo, a da je ne oštetite: korisni saveti za svaku plavušu

Održavanje plave kose zaista je izvodljivo i iz udobnosti vlastitog doma, ali postoje trikovi koji će vam to značajno olakšati.

Postoji staro verovanje da su žene sa plavom kosom oduvek bile atraktivnije i zabavnije, a mnoge žene veruju da ih plava kosa podmlađuje.

Plava boja kose asocira nas na sunčeve zrake u kosi, nešto nežno, misteriozno i zavodljivo. Kao da je u plavim vlasima skrivena neka posebna tajna, a za žene često je ta tajna svedena na to kako postići željenu nijansu plave boje, ne oštetiti kosu i da li je moguće plavu boju postići bojenjem kose kod kuće.

Takođe, postoji neutemeljeno verovanje da bojenje u plavo može oštetiti kosu. Istina je zapravo da plava boja kose zahteva pravilnu negu, a uz male rituale možete učiniti da plava kosa izgleda negovano, sjajno i da boja bude postojana.

Održavanje plave kose zaista je izvodljivo i iz udobnosti vlastitog doma, ali postoje trikovi koji će vam to značajno olakšati.

Koliko kosa brzo može da raste, uvidela je skoro svaka plavuša. Na plavoj kosi izrastak je često najvidljiviji, ali i taj problemčić možete rešiti bojenjem korena ili cele dužine kose kod kuće.

Ako ste odlučili da obojite kosu u plavo, postoji pravilo koje će vam pomoći da izaberete pravu nijansu. Izbor plave nijanse najviše zavisi od boje vaše kože, odnosno tena. Po pravilu, oni sa bledom kožom treba da se odluče za pepeljaste i platinasto plave nijanse. Ako vam je ton kože topliji, opredelite se za nijanse u boji meda i karamelne tonove.

Prvi korak koji treba napraviti pre bojenja kose u plavo jeste izbor boje za kosu, a preporuka je da se odlučite za Garnier Olia, boju bez amonijaka za prijatniji miris. Olia boje za kosu sadrže 60% ulja, imaju neodoljivu cvetnu mirisnu notu i lako se nanose, što ih čini dobrim izborom za postizanje željene plave nijanse u kućnim uslovima. Ova boja prekriva sede i podstiče vidljivo poboljšan kvalitet kose.

Garnier Olia boje sadrže bogatu paletu plavih tonova, od izrazito svetloplave, zlatno-plave, biserne do pepeljaste nijanse. Pored toga što predstavljaju dobar izbor za vašu kosu, Garnier Olia boje kreću se sve više u ekološkom pravcu, pa su tako materijali pri izradi pakovanja smanjeni - 40% manje plastike, 20% manje papira i 20 % manje kartona. Brinite o sebi, postignite željenu plavu nijansu i pružite doprinos očuvanju prirode uz Olia boje za kosu.

Ako ste odlučili da obojite kosu u plavo kod kuće, pratite sledeća upustva:

1.Uvek detaljno pročitajte na pakovanju upustvo za upotrebu boje za kosu.

2.Veći deo potrebnih stvari za farbanje dobićete u pakovanju boje, a potrebna vam je i četkica za nanošenje boje, četka za kosu, šnala i posuda za mešanje boje.

3.Nanesite hidratnu kremu na kožu oko kose kako je ne biste obojili. Stavite peškir preko ramena da zaštitite odeću.

4.Podelite kosu uz pomoć četke i šnale na nekoliko delova i nanesite boju direktno na koren, a zatim ravnomerno rasporedite po celoj kosi. Ponavljajte postupak dok cela kosa ne bude prekrivena bojom.

5.Sačekajte oko 30 minuta, a zatim isperite kosu toplom vodom i šamponom.

6.Nakon što isperete boju koristite hidrantnu masku za negu bojene kose

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.