5 saveta za pravilnu negu bojene kose: evo kako da kosa izgleda zdravo, a boja bude postojana

Najbolji podsticaj za željenu transformaciju izgleda donose životne promene. Bez obzira da li ste započeli novu karijeru, menjate mesto stanovanja ili postajete majka, promena načina života često donosi i želju za promenom izgleda, a najdelotvorniji i najbrži način da to uradite svakako je promena boje kose.

Kada izaberete željenu nijansu i dobijete boju kose koja savršeno pristaje uz vaš ten i boju očiju, postavlja se pitanje - kako pravilno negovati obojenu kosu.

Bojenoj kosi neophodno je posvetiti pažnju kroz razne rituale lepote kako bi kosa izgledala zdravo, blistavo i negovana, a boja bila postojana.

Ako ste mama koja baš i nema vremena za negovanje kose ili previše vremena provodite na poslu, ne brinite, jer uz par jednostavnih i praktičnih rituala, vaša bojena kosa izgledaće vidljivo kvalitetnije i sjajnije.

Predlažemo 5 saveta za negovanje bojene kose:

1.Koristite proizvode namenjene bojenoj kosi

Bojena kosa zahteva posebnu negu, zato je preporuka da koristite šampone, balzame, maske i sprejove koji su namenjeni upravo bojenoj kosi. Tehnologija šampona za bojenu kosu pomoći će da zaštitite boju i očuvate njen intezitet. Tokom pranja koristite i balzam kako biste vašoj kosi pružili dodatnu negu i sjajan izgled.

2.Maske za intezivnu negu

Boja na kosi ostaje postojana i živopisna, a bojena kosa izgleda zdravo i blistavo ako je redovno hidrirate i hranite. U tome vam mogu pomoći hranljive maske za bojenu kosu i vaš tip kose. Na deklaraciji proizvoda pročitajte instrukcije za korišćenje maske.

3.Koristite boje koje ujedno štite i neguju kosu

Garnier Olia boje za kosu sadrže 60% ulja (većinom mineralnih ulja) koja doprinose postizanju željene nijanse i prekrivanju 100% sedih. Vidljivo poboljšavaju kvalitet kose i čine da izgleda glatko i sjajno. Bez amonijaka za prijatniji miris, Olia boje imaju cvetne mirisne note i prijaju čulima tokom nanošenja. Nakon bojenja kose Garnier Olia bojama zagrlite svoje dete ili partnera i podelite sa njima cvetnu mirisnu čaroliju.

4.Bojite kosu redovno, ali ne prečesto

Kako bi kosa izgledala zdravo i negovano, preporučljivo je da napravite oko 4 nedelje pauzu između dva farbanja. Kada se farbate, nanesite boju prvo na koren, pa je raspodelite po celoj kosi, a zatim osvežite boju krajeva kose.

5.Štitite kosu od Sunca

Bojenu kosu ne treba previše izlagati Sunčevoj svetlosti, jer UV zraci mogu oštetiti boju i uzrokovati suvu kosu i brže oštećenje krajeva. Nosite marame ili šešire i koristite proizvode koji će hidrirati vašu kosu. Kako kosa ne bi bila dodatno oštećena, u njenu negu uključite i kozmetička sredstva koja štite kosu od toplote.

(PROMO)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.