Zdravi partnerski odnosi: 9 stvari kojih ne treba da se odreknemo kad smo u vezi

Evo zašto slobodu, unutrašnji mir, kao i naša uverenja ne treba da žrtvujemo zbog veze...

1. Zabava

Da li se smejete i isprobavate nove stvari zajedno? Iako je sasvim normalno da s vremena na vreme dođe do nesuglasica, vaš odnos uglavnom treba da bude srećan i zabavan.

2. Sloboda

U zdravoj vezi, trebalo bi da možete da izađete sami i uživate, a da vaš partner ne bude zabrinut ili uznemiren. Posesivno ponašanje obično je pokazatelj nesigurnosti, a to je osobni problem partnera koji vi ne možete da popravite.

3. Unutrašnji mir

Kako biste bili srećni, važno je da zadržite svoj unutrašnji mir. Ako vas partner čini anksioznom, nervoznom ili uznemirenom, rezultat može da bude depresivno stanje, isključivanje iz uobičajenog životnog toka.

Kako pronaći srodnu dušu: 6 razloga zbog kojih ne možemo da nađemo partnera...

4. Iskustva

Život je uzbudljiv. Tokom života iskusićete mnogobrojne stvari koje će vas učiniti zrelijim, mudrijim, srećnijim i pomoći će vam da pronađete svoj unutrašnjii mir. Ukoliko zbog partnera propuštate da isprobate nove stvari, vreme je da se zapitate zašto je to tako. Da li je vredno toga?

5. Posebnost

Vaša posebnost je ono ko ste vi, a prava osoba će to ceniti i voleti iznad svega. U zdravoj vezi, nijedan partner ne bi trebalo da teži da menja posebnost onog drugog, jer se oni vole zbog onoga što jesu i kakvi su.

6. Druge odnose

Na početku veze, većina parova prolazi kroz fazu medenog meseca - vreme uzbuđenja, zaljubljenosti kao i želje za konstantnim viđanjem i provođenjem vremena zajedno. Međutim, ukoliko ste zajedno već nekoliko meseci i ne viđate porodicu i prijatelje, to može da ukaže ​​na posesivno ponašanje. Važno je da imate što više zdravih veza u životu, a prevelika zavisnost od partnera nije zdrava.

7. Osećanja

Jedan od korena zdrave veze je poštovanje: partneri bi trebalo međusobno da se poštuju i iskreno da pokušaju da shvate osećanja i mišljenja partnera, bez predrasuda.

8. Snove

Dobra veza je partnerstvo - partneri se podržavaju na svakom koraku. Sasvim je normalno ako imate različite snove, ali i dalje se međusobno podržavate.

Muška i ženska seksualnost: muškarci su sa Sunca, žene su s Meseca...

9. Uverenja

Vaša uverenja su izuzetno važna i niko osim vas ne bi trebalo da pokuša da ih menja. Iako vaš partner ne mora verovati u ono u što vi verujete, bitno je da poštuje vaše vrednosti, kao i vi njegove.

zdravi_partnerski_odnosi_10_stvari_koje_ne_treba_da_se_odreknemo_kad_smo_u_vezi_1

Izvor: Minimagazin

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.