Zašto snažne žene biraju slabe muškarce: da li ovakva ljubavna veza ima budućnost?

Zašto slabi i emotivno nezreli muškarci privlače snažne žene...

Snažna žena, pogrešni i loši partnerski odnosi i izbori - da li vam ovo liči na sebe ili na neku osobu iz vašeg okruženja?

Iskustva mnogih snažnih, zrelih i osvešćenih žena pokazuju da na početku odnosa partner izleda kao sjajna duša sa kojom možete izgraditi poseban emotivni odnos, ali vremenom on pokazuje svoju emotivnu slabost. Primer ovakvog odnosa sve više je zastupljen u muško-ženskim relacijama, ali zašto je to tako?

Jednostavno, suprotnosti se privlače, i to je zaista velika istina. Ali, drastične suprotnosti bi ponekad trebalo izbeći, ostaviti privlačnost sa strane i osvestiti racionalno - da li je privlačnost i prvobitna strast vredna novog razočaranja?

Da li je vaš partner spreman za ZRELU LJUBAV: ovi znakovi pokazuju da ON želi da vaša veza trajeDa li je vaš partner spreman za ZRELU LJUBAV: ovi znakovi pokazuju da ON želi da vaša veza trajeEvo kojih 7 znakova pokazuju da je partner spreman za zrelu ljubav!

Snažna žena je ličnost koja zna šta želi, svesna je svojih postupaka, prizemna je i hrabro korača stazama života. Međutim, kada se emocionalno nezreo ili slab muškarac pojavi u njenom životu, on lako može ugroziti njenu snagu. Ovakav tip muškarca podseća na pomalo zaboravljen avanturistički duh. Vrlo su šarmantni i zavodljivi, toliko da kada ste sa njima u sebi izgovorite - "ovo je previše lepo da bi bilo realno".

Ali, kada emocije počnu da se razvijaju i odnos se popne za samo jedan stepenik na viši nivo, emotivno nezreo muškarac podiže zidine oko svog srca i postaje emotivno nedostupan. Strah od emocija je glavna prepreka na putu ka srećnoj ljubavi.

Snažne žene imaju pozitivan pogled na svet i optimističan način razmišljanja, a takav odnos ima i prema svom partneru. Ona ne osuđuje, želi da vidi dobru stranu i nada se boljem, ali sa emotivnim slabostima igra je uvek surova.

Snažne ličnosti imaju samopouzdanje i prenose ga na druge ljude oko sebe. Zato slabe ličnosti, poput emotivno slabih partnera, teže samopouzdanim i snažnim partnerima koje im mogu dati delić svoje smage i pozitivne energije.

Još jedan od razloga zašto snažne žene teže emotivno slabim partnerima jeste moć transformacije. Na prvu loptu, žena je zavedena, očarana, a vremenom počinje da uviđa slabosti i mane. Tada se trudi da promeni i prilagodi partnera svojim željama.

Da li je vaš partner emocionalni manipulator: 6 znakova koji otkrivaju toksičnu vezuDa li je vaš partner emocionalni manipulator: 6 znakova koji otkrivaju toksičnu vezuOdgovrite na ovih 6 pitanja i saznajte da li ste u vezi sa emocionalnim manipulatorom!

Iako ovakav odnos može imati toksičan završetak sa otvaranjem novih emotivnih rana, moć promene ponekad nije tako loša u odnosima.

Tvrdnja da partnera ne treba menjati, već da ga zavolite u potpunosti sa manama i vrlinama, kako bi vaša veza ostala živa, sasvim je legitimna. Ali i moć promene može doneti blagodati, jer kroz zajedničku transformaciju, zajedno se duhovno razvijate,rastete. Kada partner oseti dobre promene, moguće je da će otpustiti "ventil" svog srca i dozvoliti da se emocije "izliju".

Neke ljubavi su i vredne rizika. Zato pustite da vas srce vodi, ali se uvek posavetujte sa razumom.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.